Депутатите одобриха на първо четене забраната на рекламата на хазарт.

...
Депутатите одобриха на първо четене забраната на рекламата на хазарт.
Коментари Харесай

Забрана на рекламата за хазарт = опасна игра с пристрастяване

Депутатите утвърдиха на първо четене възбраната на рекламата на хазарт. Защо, обаче, точно това може да се окаже рискова игра с пристрастяване?

В Германия се сблъскват с еднакъв проблем - с тази очарователна на пръв взор концепция, която обаче при наново взиране се оказва не чак толкоз пленителна. Поводът за създалата се там полемика е Европейското състезание по футбол. 

Frankfurter Allgemeine Zeitung разяснява въпроса в публикация, озаглавена: " Забрана на реклама на спортни залагания? Опасна игра с пристрастяване ". 

Комисарят по въпросите на зависимостите от федералното държавно управление приканва за възбрана на рекламата на спортни залагания по време на Европейското състезание по футбол през 2024 година Очарователна концепция, само че без късмет. 

Залагате ли, че Буркхард Блинерт няма да успее с апела си?

Той предложи шампионата да се организира без реклама на рисково държание. Или в случай че такава въпреки всичко има, да е само след 23.00 ч. Със същия триумф, можеше и да упорства по време на шампионата да не се сервира бира. 

Пристрастяващите субстанции, като те не включват единствено противозаконните опиати, предизвикват обилни вреди - на здравето, общественото и икономическото. Опасностите са добре известни. Въпреки Закона за отбрана на непушачите, 12 милиона души в Германия пушат. Почти два милиона са пристрастени към алкохола, а два и половина - към медикаменти.

Какво общо има това със спортните залагания

Световната здравна организация дефинира пристрастяването като „ положение на периодическа интоксикация “, породено от повтаряща се приложимост на лекарство.

Критериите включват също психическа взаимозависимост от резултата на определеното лекарство и загуба на надзор върху личното държание. Неукротимото предпочитание за облекчаване на зависимостта също е част от него. Добавеният ритник към ритника също се харесва на хората - и това също е рентабилен бизнес. Въпреки това, рядко за залагащия. Отказът е малко евентуален.

Доставчиците на залагания в Германия се нуждаят от лиценз от 1 юли 2021 година и оборотът им набъбна до 9,4 милиарда евро през 2021 година От другата страна на монетата, съгласно Федералното министерство на опазването на здравето, има половин милион души с патологична податливост към хазартно държание. Толкова се смятат за онлайн подвластни.

Германският център за помощ при пристрастяване написа в своя годишен отчет за 2022 година, че към една трета от залагащите на спорт са посочили признаци на хазартно разстройство. Независимо от това, рекламирането на спортни залагания е позволено непрекъснато.

Германската асоциация за спортни залагания знае, че футболната промишленост е на нейна страна. И освен тъй като Лотар Матеус разпространява „ безвредното потапяне “ по спортната телевизия непрекъснато. 17 от 18 клуба от Бундеслигата имат частен снабдител на залагания като спонсор на своя страна. А възбраната е изцяло нереалистична. За задачата би трябвало да се промени Държавният контракт за хазарта.

" Хората отиват на стадиона, тъй като не знаят какъв ще е изходът от играта ", е споделил в миналото Зеп Хербергер.

Можем да прибавим: " И залагат на изхода, тъй като мислят, че го знаят ".

Независимо какво им коства. 

Инициативата на Блинерт е за отбраната на хората от самите тях. Но шансът залогът да завоюва против самото залгане е незабележим.

Да се обзаложим ли?


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР