Министърът на външните работи на Саудитска Арабия принц Файсал бин

...
Министърът на външните работи на Саудитска Арабия принц Файсал бин
Коментари Харесай

Саудитска Арабия: Решаването на палестинския въпрос е в интерес на Близкия изток

Министърът на външните работи на Саудитска Арабия принц Файсал бин Фархан Ал-Сауд, че разрешаването на актуалната обстановка в Газа е в полза на района , както и на цялата интернационална общественост.

Това съобщи Агенция Франс Прес.

Външният министър също по този начин акцентира, че е значимо да се даде приоритет на основаването на палестинска държав а, в случай че тя се окаже ключът към постигането на мир и сигурност в Близкия изток.

Принц Файсал бин Фархан Ал-Сауд добави, че интернационалната общественост би трябвало " да се увери, че употребява всичките си запаси, с цел да се случи това ".

Ал-Сауд посочи, базирайки се на последния отчет на Организация на обединените нации, че премахването на всички опустошения от линията Газа може да отнеме до 15 години, а цялостното възобновяване на анклава - близо три десетилетия .

" Идеята, че можем да приказваме за половинчати ограничения и да обсъждаме къде ще отидат 2,5 млн. души от Газа, без да се занимаваме с това по какъв начин да създадем по този начин, че сходно нещо да не се случи, е изцяло нелепа ".
 Саудитска Арабия прикани Иран и Израел към въздържаност
Саудитска Арабия прикани Иран и Израел към въздържаност

Рияд счита, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да поеме своята отговорност за поддържане на мира и сигурността

Това предизвести външният министър принц Файсал бин Фархан Ал-Сауд на Световния стопански конгрес в Рияд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР