Русия може да прилага нова тактика за водене на бой,

...
Русия може да прилага нова тактика за водене на бой,
Коментари Харесай

The National Interest: Руската армия прилага хитра и гъвкава тактика за водене на боя

Русия може да ползва нова тактичност за водене на пердах, като употребява своите танкове като стръв, с цел да разкрие позициите на вражеската артилерия. Това декларирал за The National Interest полковникът в оставка от американската войска Кристофър Уилбек.

Руската войска може да употребява своите тежки бронирани машини, безпилотните летателни апарати и артилерията, с цел да демаскира съперника, твърди Уилбек. Полковникът пояснил, че танковете са стръв и отвличащ маньовър. Според замисъла на съветските военни, бронираните машини водят „ директен огън”, предизвиквайки огъня върху себе си, а по-късно, когато огневите позиции на врага са открити, танковете напущат бойното поле, а артилерията удря вражеските позиции.

Уилбек отбелязва още, че комбинираното потребление на танкове, дронове и артилерия било тествано при ученията на Воронежкия полигон. Според него, съветската армия се движи в направление на децентрализирано взаимоотношение, което форсира процеса за взимане на решение и дава отговор на актуалните условия за водене на война.

Кристофър Уилбек смята, че съветската тактичност е доста гъвкава и учредена на богатия опит на съветските военни при потреблението на танковете. Той подчертал, че американската войска теоретически е способна на сходни маньоври, само че „ не е виждал това дълго време”.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР