Русия, както се вижда, е открила начин да изнася нефт,

...
Русия, както се вижда, е открила начин да изнася нефт,
Коментари Харесай

Русия изнася нефт през египетски терминал, заобикаляйки санкциите

Русия, както се вижда, е разкрила метод да изнася петрол, заобикаляйки западните наказания.

Тя употребява терминала Ел-Хамра на средиземното крайбрежие на Египет.

По информация на Bloomberg, сутринта на 24 юли в Ел-Харма с танкер Crested са били доставени към 700 000 барела съветски петрол. След няколко часа различен съд - Chris, е извозил част от нефта на пристанището - в него може да е било цялото съветско гориво или част от него.

Терминалът Ел-Хамра е издигнат за прекачване на недопечен петрол, добиван в Западната пустиня на Египет, което “дава опция да се смеси съветски петрол с местен”.

В момента танкерът Chris е дебаркирал на нефтения терминал Рас-Шухейр на брега на Червено море в Египет. Този терминал също по този начин дава опция да се смеси съветски петрол с египетски.

Доставките на съветски петрол стават все по-скрити, защото европейските купувачи започнаха да ги заобикалят след навлизането на Русия на украинска територия.

Руски петрол, макар ембаргото, влиза в Съединени американски щати

В началото на юни The Wall Street Journal писа, че нефтените трейдъри намират способи да заобиколят възбраната за доставка на съветски петрол в Съединени американски щати. Те, да вземем за пример, скриват, че съветски недопечен петрол се употребява в бензина, дизела и други артикули.

По сведения на изданието, товар с гориво, отчасти създадено от съветски нефт, е дошъл през май по море в Ню Йорк и Ню Джърси. Докаран е в Съединени американски щати през Суецкия канал и през Атлантическия океан от рафинерии в Индия, които са съществени купувачи на съветски нефт.

Добитият в Русия петрол също по този начин се трансферира сред кораби в Средиземно и Черно море и край крайбрежията на Западна Африка, а по-късно с посочен различен генезис се доставя освен в Китай и Индия, само че и в европейските страни.

Забрана за доставка на съветски петрол

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдър на 8 март, скоро след съветското навлизане в Украйна, разгласи възбрана на вноса на петрол и газ от Русия. Европейският съюз на 3 юни, в границите на шестия пакет от наказания, вкара отчасти ембарго върху съветския петрол, което не визира доставките по тръбите на няколко страни от Европа.

Пакетът от наказания включваше възбрана за обезпечаване на морския превоз на съветски петрол, която беше подкрепена от Обединеното кралство, само че заради опасения от световна енергийна рецесия беше решено въвеждането й да се отсрочи.

На фона на глобите Индия и Китай усилиха вноса на съветски петрол, който им се доставя със забележителна отстъпка.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР