Русия извърши през нощта въздушни атаки в Южна и Източна

...
Русия извърши през нощта въздушни атаки в Южна и Източна
Коментари Харесай

Русия е нанесла удари в Южна и Източна Украйна, минава в офанзива на североизток

Русия извърши през нощта въздушни офанзиви в Южна и Източна Украйна, употребявайки дронове и евентуално балистични ракети, оповестиха военновъздушните сили на Украйна и публични лица рано във вторник, съобщи " Ройтерс ".

Пожар избухна в едно от " оборудванията " в пристанището на Николаев късно в понеделник, сподели кметът на града. Пристанищният град обезпечава на Украйна изход на Черно море.

" Доста е съществено ", съобщи кметът Александър Сенкевич в " Телеграм " за пожара, добавяйки, че повече детайлности ще има сутринта.

Южното пристанище Одеса и Николаевска, Донецка, Херсонска, Запорожка и Днепропетровска области са били под опасност от съветски офанзиви с дронове, оповестиха военновъздушните сили в " Телеграм ".

От там предизвестиха, че Русия може да употребява балистично оръжие, с цел да нападна Полтавска, Черкаска, Днепропетровска, Харковска и Кировградска област.

Агенция " Ройтерс " отбелязва, че не е могла без значение да ревизира информацията.

Сигнали за въздушно нахлуване звучаха в доста украински области в продължение на часове, преди да бъдат анулирани към 04:30 ч. сутринта локално време.

Олег Кипер, шеф на военната администрация на Одеска област, сподели, че системите за противовъздушна защита там са взели участие в отблъскването на няколко талази от съветски офанзиви с дронове.

Серхий Братчук, представител на украинската военна администрация в Одеса, съобщи в " Телеграм ", че детайлностите за офанзивата ще бъдат оповестени по-късно сутринта.

" Благодаря на всички за издръжливостта ", сподели той.

Няма неотложен коментар от Русия за офанзивата.

Рано в понеделник детонация повреди Кримския мост, свързващ Русия с Кримския полуостров, който Москва анексира от Украйна през 2014 година, което Москва дефинира като удар на украински морски дронове и.

Руските сили - в атака на североизток

Големи подразделения на съветските сили минават в атака в североизточния бранш на фронта на Купянското направление, където се водят яростни боеве, споделиха през вчерашния ден украински чиновници, представени от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Украинската войска стартира своята контраатака в Източна и Южна Украйна преди няколко седмици. Украински чиновници обаче показват, че се следи усилване на офанзивите на съветските сили покрай Купянск и наоколо до Лиман - градове в Североизточна Украйна, които бяха отвоювани от украинските сили в края на предходната година.

 Шефът на украинския шпионаж излиза от сянката Шефът на украинския шпионаж излиза от сянката

Според украински представители огромни съветски военни формирования се пробват да пробият украинските отбранителни линии в този регион.

" Вече два дни поред врагът настава интензивно в бранша на Купянск в Харковска област ", написа в " Телеграм " украинският заместник-министър на защитата Ханна Маляр.

" Ние се браним. Водят се яростни боеве и позициите на двете страни се трансформират динамично по няколко пъти дневно ", сподели тя.

Сергий Черевати, представител на украинската източна формация войски, сподели, че съветската войска е струпала повече от 100 хиляди бойци и над 900 танка в региона.
Пред националната телевизия той съпостави това число с броя на руските войски в Афганистан в пика на нашествието на Съветския съюз, когато те доближиха близо 120 хиляди бойци.

Началникът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов сподели през май, че съгласно негови оценки в страната към този момент се намират 370 хиляди съветски бойци.

Според Черевати съветските войски в региона на Купянск включват десантни подразделения и най-хубавите мотопехотни формирования на съветската войска.

" Врагът концентрира всички запаси, с цел да пробие защитата ни ", сподели представителят.

Той добави, че украинските сили дават отговор с непрекъснати контраатаки, с цел да не разрешат на съветските войски да вземат стратегическата самодейност.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР