Русия и Китай приключиха днес съвместните си военни учения в

...
Русия и Китай приключиха днес съвместните си военни учения в
Коментари Харесай

Русия и Китай приключиха съвместните си военни учения в Японско море

Русия и Китай завършиха през днешния ден взаимните си военни учения в Японско море, заяви съветското министерство на защитата в подтекста на мощно напрежение със западните страни, съобщи Франс прес, представен от Българска телеграфна агенция.

Двете страни, които желаят да възпрат така наречен от тях американска надмощие, се сближиха във военната сфера от началото на съветското военно нахлуване в Украйна, което Пекин отхвърля да осъди. За да засилят координацията си, Китай и Русия проведоха през последните месеци няколко военни учения, означи Агенция Франс Прес.

" Съвместните руско-китайски военноморски учения " Север/Взаимодействие-2023 " завършиха в Японско море. " Военните моряци на двете страни отблъснаха офанзива по въздуха на условния зложелател. Нападение на военни кораби от разнообразни направления беше симулирано от самолети за битка с подводници и изтребители на военноморската авиация на Тихоокеанския флот и Народноосвободителната войска на Китай ", се споделя в известието, представено от ТАСС

" Друга задача, която беше изпълнена в границите на учението, беше да се нанесе удар по крайбрежна цел с управляеми ракетни оръжия с морско базиране ", се споделя още в известието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР