Русия е предприела най-голямата си атака с дронове срещу Киев

...
Русия е предприела най-голямата си атака с дронове срещу Киев
Коментари Харесай

Война в Украйна: Киев е засегнат от най-голямата атака с дрон от началото на войната

Русия е подхванала най-голямата си офанзива с дронове против Киев от началото на пълномащабното си навлизане в Украйна предходната година, заяви кметът на града. Жителите са били събудени от детонации преди зазоряване в събота и повече от 6 часа гърмежите са отеквали из града. Имало е вълна след вълна от офанзиви от север и изток, предава „ BBC “.

Длъжностни лица оповестиха, че повече от 75 ирански дрона „ Shahed “ са били изстреляни по столицата и 74 са били свалени. С намаляващите ракетни ресурси на Русия безпилотните самолети се преглеждат като евтина опция. Те са по-бавни от балистичните ракети и имат характерен обсег на крилата. Войът на моторите им се е слял с бумтенето на противовъздушната защита /ПВО/ на града.

Няма известия за починали при тази офанзива, само че минимум петима души са ранени , в това число 11-годишно дете , сподели кметът на Киев Виталий Кличко. Сред потърпевшите здания има и детска градина.

В продължение на няколко тихи седмици Москва беше обвинена в депозиране на ракети . Това ненадейно завърши тази заран.

Украинският президент Володимир Зеленски назова ударите „ акт на тенденциозен гнет “ и сподели, че страната му ще „ продължи да работи за сливане на света в отбрана против съветския гнет “ . Той се пробва да обезпечи непрекъсната поддръжка от Запада , както и да контракти пътя на Украйна към вероятно участие в Европейския съюз .

Президентът Зеленски посочи, че офанзивата е осъществена в същия ден, когато Украйна отбелязва гладомора от 1932-1933 година – провокиран от руския деспот Йосиф Сталин – който умъртви няколко милиона украинци.

Докато зимата продължава да настава, има опасения, че Русия ще възобнови тактиката си за атакуване на енергийната инфраструктура на Украйна . С 16 000 домове, останали без електричество в централната област на Киев, това наподобява е по този начин. Въпреки това, в случай че задачата на тактиката на Москва предходната година беше да лиши украинците от по този начин нужната им сила и вода, тя в последна сметка се провали, защото управляващите се научиха бързо да ремонтират развалени тръби и електропроводи.

Противовъздушна отбрана на Украйна също продължи да се усъвършенства. Това не значи, че удари като този не се усещат. Те към момента убиват , унищожават домове, всяват боязън и унищожават живота.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР