Русия е много малко вероятно да използва ядрено оръжие. Това

...
Русия е много малко вероятно да използва ядрено оръжие. Това
Коментари Харесай

Готов ли е Путин да използва ядрено оръжие? Разузнаването на САЩ има сигурни данни

Русия е доста малко евентуално да употребява нуклеарно оръжие. Това съобщи през днешния ден шефът на националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс, представена от Ройтерс.

" Това е доста малко евентуално съгласно настоящите ни оценки ", сподели Хейнс пред Комисията за въоръжените сили към Сената на американския Конгрес.

Напрежението сред Русия и Съединени американски щати, обвързвано с нуклеарната опасност, набъбна от началото на спора в Украйна, като съветският президент Владимир Путин нееднократно предизвести, че Москва е подготвена да употребява нуклеарния си боеприпас, в случай че се наложи да пази " териториалната си целокупност ".

През февруари Путин разгласи, че Русия замразява присъединяване си в контракта Нов СТАРТ, който беше последното останало в действие съглашение в региона на контрола на нуклеарните оръжия със Съединени американски щати, ограничаващо броя на стратегическите нуклеарни бойни глави, които всяка от страните може да разполага.

Хейнс не даде детайлности за приведените оценки на американската разследваща общественост.

Американски чиновници от месеци споделят, че не виждат признаци Русия да се готви да употребява нуклеарно оръжие, само че предизвестиха също по този начин, че ще останат нащрек, прецизира Българска телеграфна агенция.

Заместник държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман уточни, че оповестяването на 25 март от Путин, че Русия се готви да разположи тактически нуклеарни оръжия в прилежаща Беларус " е негов опит да употребява тази опасност ".

Въпреки това към този момент има уверения от Москва, че ще се въздържа от приложимост на нуклеарно оръжие, отбелязва Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР