Русе. Кандидатите за евродепутати на листата на ГЕРБ и СДС

...
Русе. Кандидатите за евродепутати на листата на ГЕРБ и СДС
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Ева Майдел и Андрей Новаков положиха цветя пред Паметника на загиналите в Сръбско – българската война в Русе

Русе. Кандидатите за евродепутати на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за изборите за Европейски парламент Ева Майдел и Андрей Новаков поставиха по обед цветя пред Паметника на починалите в Сръбско – българската война от 1885 година. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Поднесен бе и венец от тяхно име в границите на обичайна публична гала във връзка Деня на град Русе, който съответствува с Деня на храбростта и българската войска - Гергьовден.
„ На един от най-светлите християнски празници Гергьовден почитаме героите от българската войска, отдали живота си в името на националния ни суверинитет и независимост. Днес, с помощта на участието ни в Европейския съюз, гласът на България се чува доста по-ясно в Европа, а националният ни интерес е доста по-добре предпазен като част от европейското семейство “, сподели във връзка честването Ева Майдел.
В приветствието си претендентът на евродепутат Андрей Новаков акцентира: „ Русенци в никакъв случай не са чакали да станат европейци, русенци постоянно са били. Предприемаческият дух и зарядът личат и през днешния ден. С поддръжката на държавното управление и неуморната работа на локалните депутати Русе е отличник по асимилиране на европейски средства и продължава да бъде от перлите по Дунав, неотстъпващ по нищо на останалите европейски градове по поречието на реката “.
Сред формалните посетители на събитието бяха още народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, ръководителят на Общински съвет – Русе член кор. проф. дтн инж. Христо Белоев, общински съветници, ръководители на териториални структури на държавната администрация, представители на прилежащата румънска община Гюргево, доста жители.
Заупокойна молитва за починалите за отечеството ни войни и признателен молебен във връзка Деня на храбростта и Българската войска отслужи Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум в съслужие със свещеници от Русенската епархия.
В словото си регионалният шеф на Русенска област Галин Григоров означи значимия принос на българските воини, защитили правото на българския народ за национално самоопределяне, обединяване и развиване.
Преди формалната гала, по традиция беше отслужена тържествена литургия за Св. Георги Победоносец от Русенския митрополит Наум и гюргевския свещеник Амвросий в едноименния русенски храм, а на площада пред постройката на Областна и общинска администрация русенски сформира изнесоха празнична стратегия.
Ева Майдел и Андрей Новаков се любуваха на песните и танците на русенски фолклорни сформира, като те извиха най – дългото хоро в града ни в границите на огромна самодейност във връзка празника.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР