Румен Радев ще присъства днес в турската столица Анкара на

...
Румен Радев ще присъства днес в турската столица Анкара на
Коментари Харесай

Ще "разнася ли шербет" Радев, който заминава за Анкара за церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган

Румен Радев ще участва през днешния ден в турската столица Анкара на встъпването в служба на Реджеп Тайип Ердоган, който беше избран отново за президент на Република Турция на 28 май. Ако създадем отпратка към едно извънредно обикновено, меко казано вулгарно изявление на Радев преди пет години - доста е значимо ролята му в турската столица да не се свежда до оня, който ще разнася шербет ".
 
На церемонията, която ще се организира следобяд в президентския замък " Бештепе ", ще участват двадесет държавни водачи и над 40 министри от други страни.
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също идва в турската столица.
 
Ердоган завоюва балотажа на президентските избори с 52,18% от гласовете против претендента на опозицията Кемал Кълъчдароглу.. Републиканският алианс към неговата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) получи устойчиво болшинство в Народното събрание. Това ще бъде трети мандат на Реджеп Тайип Ердоган на президентския пост, само че втори след въвеждането на президентската система на ръководство в Турция. Преди това Ердоган бе избиран за президент на избори през 2014 и 2018 година Преди да стане държавен глава, Ердоган бе министър председател на Турция в продължение на над 11 години.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР