Румънското министерство на здравеопазването разширява обхвата на тестовете за COVID-19,

...
Румънското министерство на здравеопазването разширява обхвата на тестовете за COVID-19,
Коментари Харесай

Румъния разширява обхвата на тестовете за COVID-19

Румънското министерство на опазването на здравето уголемява обсега на тестванията за COVID-19, които се вършат в страната, съобщи организация Аджерпрес. В спомагателните проби ще бъдат включени нови категории пациенти и асимптоматичен личен състав.
По данни на Групата за стратегическа връзка към 15 април на национално ниво са обработени 74 827 теста.
Министърът на опазването на здравето Нелу Татару съобщи, че се вършат по 4500-4700 теста за COVID-19 дневно, като оптималният потенциал е 6000 теста дневно в 57 пункта, предава Българска телеграфна агенция.
Съгласно новата наредба тестванията ще обзет и пациенти, които са в риск от насърчаване на тежки и животострашаващи болести, както и асимптоматичен личен състав, който е бил директен контакт на доказан случай на заразяване. Така спомагателните проби ще обзет: пациенти, на които следва процедура по трансплантация; донори на органи, стволови кафези и пр.; асимптоматични пациенти с имуносупресия; асимптоматични пациенти с онкологични болести, подложени на химиотерапия; пациенти на хемодиализа със признаци и такива, които нямат признаци, само че са били в контакт с доказан случай; асимптоматични бременни дами, които са под карантина или в домашна изолираност или са били наоколо до доказан случай на заразяване; личен състав в домове за грижи за възрастни хора. По преценка на здравните заведения може да бъде тестван в допълнение с RT-PCR проби и различен медицински личен състав, който няма признаци на болестта.
Потвърдените случаи на заразяване с ковид в Румъния към 13,00 ч. на 15 април са 7216.
Оздравелите са 1217. Днес сутринта бе обявено за нови 15 жертви на Ковид-19, с което броят на смъртните случаи набъбна на 387.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР