Румънският министър на правосъдието съобщи днес, че са били отхвърлени

...
Румънският министър на правосъдието съобщи днес, че са били отхвърлени
Коментари Харесай

Румънският министър на правосъдието отхвърли всички кандидати за нов шеф на антикорупционната агенция

Румънският министър на правораздаването заяви през днешния ден, че са били отхвърлени четирите кандидатури за нов основен прокурор на Националната дирекция за битка с корупцията (НДБК), съобщи организация Аджерпрес.

" В процеса на селекция бе оценено, че нито един от претендентите не дава отговор на нужните критерии, с цел да бъде препоръчан за нов основен прокурор на НДБК ", се показва в прессъобщение на министерството на правораздаването, представено от Българска телеграфна агенция.

Затова, се показва още в прессъобщението, вследствие на процедурата по селекция няма да бъде направено предложение за номиниране на основен прокурор на НДБК сред участвалите претенденти, а процедурата ще стартира изначало.

Постът е незает от 9 юли, когато Лаура Кодруца Кьовеши бе освободена от служба с декрет на президента по решение на Конституционния съд, който поддържа настояването на министъра на правораздаването за отстраняването й.

За поста бяха импортирани четири кандидатури: на Флорентина Мирика - основен прокурор на секцията за битка с корупцията в границите на НДБК, на Кристиан Лазар - заместник-главен прокурор на секцията за наказателно гонене в границите на Главната прокуратура, на Мариус Якоб - заместник-главен прокурор на НДБК и на Елена Греку - основен прокурор на юридическата работа в границите на централната конструкция на НДБК.

В рамките на изявленията всеки от претендентите е имал един час и половина, с цел да показа плана си за ръководство на прокуратурата и да дава отговор на въпроси.

Съгласно в този момент настоящия закон, президентът назначава основния прокурор на НДБК по предложение на министъра на правораздаването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР