Румънката Симона Халеп спечели за трети път в кариерата си

...
Румънката Симона Халеп спечели за трети път в кариерата си
Коментари Харесай

Симона Халеп триумфира в Торонто със своята 24-та титла

Румънката Симона Халеп завоюва за трети път в кариерата си WTA 1000 шампионата по тенис за дами в Торонто (Канада).

30-годишната двукратна шампионка от Големия шлем се наложи на финала над бразилката Беатрис Хадад Мая с 6:3, 2:6, 6:3 за 2 часа и 18 минути.

Титлата е под номер 24 за Халеп, а за бразилската левичарка ще остане загатна от първия й край на шампионат от най-високата категория. Също по този начин някогашната номер 1 подпечата връщането си в топ 10, като от през днешния ден е шеста в света.

Халеп, която е спечелила в Торонто през 2016-а и 2018-а година, за първи път подвига трета купа от един и същи шампионат.

Срещата беше много оспорвана, като Халеп завоюва успеха в дребните елементи. Тя осъществя 5 от 10-те точки за пробив против 4 от 9 за противничката й. Но също румънката направи четири непредизвикани неточности по-малко и съумя да измъкне мача макар деветте двойни неточности.

Халеп позволи първа пробив в мача и след композиция от две затворени подавания, Хадад Мая поведе с 3:0. Но по-късно тя стартира да има проблеми с ретурите и идващите шест гейма бяха в интерес на Халеп. Това обаче по никакъв метод не й оказа помощ, защото идната серия беше за дебютиращата на край на подобен шампионат и 4:0 във втората част.

В третия сет Халеп направи един пробив повече и откакто поведе с 5:2 мачът беше под неин надзор. Тя го завърши при втория си мачпойнт и подвигна победоносно ръце.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР