Нов обрат в кризата с безопасността, обхванала Boeing, може да

...
Нов обрат в кризата с безопасността, обхванала Boeing, може да
Коментари Харесай

Заради катастрофите: Срещу Boeing може да бъде повдигнато обвинение

Нов поврат в рецесията с сигурността, обхванала Boeing, може да докара до правосъдно гонене против самолетната компания поради злополуките на самолетите 737 MAX 8 през 2018 и 2019 година, при които починаха 346 души.

(Във видеото може да научите повече за: Шефът на „ Боинг ” подава оставка)

Късно във вторник стана ясно, че Министерството на правораздаването на Съединени американски щати (МПС) е завело дело, в което упреква самолетостроителя в нарушение на отговорностите му по съглашение от 2021 година, което защищава Boeing от наказателно гонене по отношение на злополуките.

След това Boeing се съгласи да заплати 2,5 милиарда $, с цел да завърши следствието на държанието му, да обезщети роднините на жертвите и да преразгледа практиките си за съблюдаване на законодателството.

Условията на тази договорка - известна като съглашение за отсрочено правосъдно гонене - трябваше да изтекат през януари тази година, само че два дни преди този момент аероплан Boeing 737 MAX 9, експлоатиран от Alaska Airlines, претърпя гърмеж на панел във въздуха.

Инцидентът е обект на разследване от страна на голям брой организации, в това число и на Министерството на правораздаването.

Boeing could face prosecution in US over 737 MAX plane crashes which killed 346
— Dr Tammi (@maNkomo16)
Съдебното му заявление излага Boeing на евентуално наказателно гонене за повредите през 2018 година и 2019 година, което може да докара до спомагателни високи финансови наказания и по-строг контрол, задълбочавайки възобновената корпоративна рецесия и репутационните вреди, произлизащи от януарската детонация.

Министерството на правораздаването съобщи, че макар че Boeing към този момент предстои на наказателно гонене, то ще прегледа стъпките, които самолетостроителят е подхванал за справяне и премахване на нарушаванията на пакта, преди да дефинира по какъв начин да действа.

Той подреди на компанията да отговори доникъде на юни и съобщи, че до 7 юли ще вземе решение дали да стартира ново наказателно дело.

" Смятаме, че сме спазили изискванията на това съглашение и чакаме опцията да отговорим на Министерството по този въпрос ", се споделя в изказване на Boeing.

В него се прибавя: " В процеса на работа ще се ангажираме с Министерството с оптималната бистрота, както през целия период на съглашението, в това число в отговор на техните въпроси след случая с Alaska Airlines 1282. "

Информационната организация Ройтерс заяви, че в границите на разискванията чиновниците на Министерството на правораздаването ще се срещнат със фамилиите на починалите при злополуките през 2018 година и 2019 година

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР