Rolls-Royce и Boeing са инвестирали в революционен нов тип двигател,

...
Rolls-Royce и Boeing са инвестирали в революционен нов тип двигател,
Коментари Харесай

Boeing и Rolls-Royce инвестират в нов тип двигател

Rolls-Royce и Boeing са вложили в революционен нов вид мотор, оповестява БиБиСи. Той се създава от компанията Reaction Engines Limited (REL), която е основана във Англия. Тя счита, че нейният мотор може да промени напълно пазара на свръхзвуковите и даже галактическите пътувания.

НАСА поръча беззвучен свръхзвуков аероплан

Космическият аероплан на Virgin приключи първия полет

Агрегатът комбинира детайли както от реактивните мотори, по този начин и от ракетите. "Rolls-Royce и Boeing - това са в действителност огромни имена и е фантастично да сме в тази позиция ", разяснява изпълнителният шеф на REL Марк Томас.

Тази година Virgin Galactic ще вози галактически туристи

Ето го наследника на "Конкорд "

Той добавя, че Rolls-Royce желаят REL да останат незвисими и да развиват технологията си оптимално. Boeing от своя страна има доста огромен опит в авиацията "планове, които съм сигурен, че ще бъдат доста вълнуващи за нас ", споделя Томас.

REL назовава своя мотор Sabre. Той е създаден по този начин, че да може изведе транспортен съд в орбита от старт на място с един стадий и да няма потребност от спомагателни детайли. Освен това Sabre може да работи като стандартен реактивен мотор, само че ще може да реализира скорост от Mach 5.5 или 5,5 пъти по-бързо от скоростта на звука. След това ще може да се превключва на ракетен режим за останалата част на излизането в орбита.

7 любопитни обстоятелството за новия максимален аероплан в света

Наследникът на Конкорд ще полети през 2023 година

Комбинирането на двата агретата значи потребност от много характерни технологии и качества. Двигателят има дребен модул, който може да гълтам въздух с температура над 1000 градуса по Целзий и да го охлажда до минус 150 градуса по Целзий за по-малко от една стотна част от секундата. Това разрешава на Sabre да употребява О2 непосредствено от атмосферата и отстрани нуждата от потреблението на контейнер за О2, който доста усилва тежеста на галактическия транспортен съд или ракета.

Sabre ще може да се употребява и за галактически аероплан, който да лети сред разнообразни точки на Земята. Подобна технология се създава от години, като Rolls-Royce още през 80-те години на 20-ти век работи по подобен галактически аероплан. Сега тя има желанието да работи и с REL по новия план с изключение на да е стратегически вложител.

За разлика от преди, новият мотор е много покрай действителността. Още това лято в Колорадо са планувани проби на системата за изстудяване на въздуха, които ще я слагат в съвсем действителни условия. През лятото REL ще отвори и нов тестов център във Англия. В него през 2020 година би трябвало да се направи проява на целия работен развой на Sabre. Ако всичко мине наред с тези тествания, идната стъпка ще е тестов полет, само че за в този момент компанията гледа най-много към главния тест през 2020 година



Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР