Rolex Monte Carlo Masters, втори кръгСтефанос Циципас – Фабио Фонини

...
Rolex Monte Carlo Masters, втори кръгСтефанос Циципас – Фабио Фонини
Коментари Харесай

Стефанос Циципас записа категоричен успех над Фонини


Rolex Monte Carlo Masters, втори кръг

Стефанос Циципас – Фабио Фонини 6-3, 6-0

Стефанос Циципас стартира отбраната на купата си на Мастърс шампионата в Монте Карло с двусето триумф над първенеца за 2019 година Фабио Фонини в един от най-очакваните мачове от днешната стратегия. Световният №5 сподели известни съмнения първоначално, допускайки равнене от 3-0, само че по-късно контролираше изцяло протичащото се на корта и не разреши на италианеца да се надява на сензация.

На осминафинала Циципас ще се изправи против Лоренцо Сонего или Ласло Джере.

И трите аса в мача бяха дело на Циципас, като в това време третият подложен направи единствено една двойна неточност против пет на Фонини. Гъркът завоюва 69% от точките си на първи сервис (20/29) и осъществя пет от седемте си брейкпойнта (71%), до момента в който неговият конкурент оползотвори единствено един от седемте си шанса за пробив (14%).

Напълно съгласно упованията, Циципас започва доста мощно и реализира ранен пробив, след който натрупа задатък от 3-0. Сетът изглеждаше съвсем решен, само че по-късно в играта на гърка настъпи неочакван спад и грешките му се усилиха доста, до момента в който Фонини се усещаше много по-комфортно в дългите разигравания. Това разреши на италианеца да върне брейка и да възвърне равенството при 3-3.

Циципас обаче прекъсна серията на съперника си с гейм на нула, след което проби още веднъж. Гръцкият тенисист бе псотавен напрегнат в деветия гейм, когато му се наложи да избавя брейкпойнт, само че съумя да избегне заплахата и да завоюва подаването си, а дружно с него и сета, надделявайки с 6-3.

Във втората част конспирация съвсем нямаше. Циципас заигра с още повече скорост и експанзия, до момента в който с напредването на дуела Фонини показваше все по-видими признаци на отмалялост. Миналогодишняит финалист на Ролан Гарос проби първоначално, след което избави два брейкпойнта и усили преднината си след много дълъг и оспорван сервис гейм. Това дефинитивно пречупи съпротивата на Фонини, който не успяваше да откри отговор за играта на съперника си. Циципас загуби единствено четири точки в идващите четири гейма, триумфирайки изрично с 6-3, 6-0 след 71 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР