Ролан Гарос, първи кръгСтефанос Циципас – Лоренцо Музети 5-7 4-6

...
Ролан Гарос, първи кръгСтефанос Циципас – Лоренцо Музети 5-7 4-6
Коментари Харесай

Дежа вю за Музети: Изпусна преднина от два сета и срещу Циципас


Ролан Гарос, първи кръг
Стефанос Циципас – Лоренцо Музети 5-7 4-6 6-2 6-3 6-2


Годината е 2021, а Лоренцо Музети е направил превъзходен пробив на Ролан Гарос. Играе в четвърти кръг и е на път да сервира голяма изненада – води с 2-0 сета на огромния любимец Новак Джокович. Изведнъж обаче нещо се трансформира, италианецът се срутва и позволява поврат.

Връщаме се в сегашното. Стефанос Циципас е апетитен за безспорен любимец в своята половина на схемата на Ролан Гарос ’22, само че още в първи кръг изостава с 0-2 сета от Музети. Познайте крайния резултат.

20-годишният играч още веднъж бе покрай приказен резултат, само че не съумя да затвори срещата и отстъпи с 5-7 4-6 6-2 6-3 6-2.

Промяната в действителност настъпи още във втория сет, когато гъркът увеличи доста равнището си. Пасивът от два пробива обаче се оказа прекомерно огромен и обратът стана по-изразителен в третата част.

Мачът се организира при извънредно студено време в Париж, като доста от почитателите напуснаха трибуните заради този факт и това, че конфликтът завърши след среднощ.

В началото на срещата Стефанос допускаше голям брой непредизвикани неточности от форхенд, само че усъвършенства съществено индикаторите си в този аспект до края на дуела и това се отрази върху резултата.

В идващия кръг Циципас ще играе против Зденек Колар, който в профил Люка Пуй с 6-3 4-6 7-5 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР