Ролан Гарос 2022 стартира в неделя с много въпросителни в

...
Ролан Гарос 2022 стартира в неделя с много въпросителни в
Коментари Харесай

Ролан Гарос: Въпросителни при мъжете, голяма фаворитка при жените

Ролан Гарос 2022 започва в неделя с доста въпросителни в мъжката скица и огромна любимка в женската. Вторият за годината шампионат от Големия шлем ще се организира от 22 май до 5 юни в Париж и ще прикове погледите на тенис феновете по света.

Най-голям интерес за България съставляват двамата ни участници - Виктория Томова и Григор Димитров. 113-та в света Томова записа две победи в квалификациите, преди да бъде спряна в последния кръг на пресявките, само че все пак откри място в главната скица на шампионата като " щастлива губеща ". По този метод 27-годишната Томова към този момент има участия и на четирите шампионати от Големия шлем, като най-хубавото ѝ показване е втори кръг на Уимбълдън. Сега българката ще се изправи против 9-та в света американка Даниел Колинс, която доближи край на Аустрелиън Оупън при започване на годината. Мачът на Вики с Колинс ще се играе в понеделник или вторник.

При мъжете Григор Димитров е 18-ти подложен в схемата и стартира с американеца Маркос Гирон. Единственият досега дуел сред Димитров и 28-годишния Гирон, който е №49 в международната класация, бе преди година още веднъж в първия кръг на Откритото състезание на Франция, когато българинът завоюва първите два сета и бе насочен към успеха, само че получи травма в кръста и бе заставен да се отдръпна при резултат 6:2, 6:4, 5:7, 0:3. Ако победи Гирон, във втория кръг Григор ще срещне хърватина Борна Чорич или Карлос Таберне от Испания.

Срещата сред Димитров и Гирон ще стартира в 12:00 часа българско време в неделя.

За първи път от доста години насам Краля на клея Рафаел Надал не влиза в конкуренцията като любимец за купата. 13-кратният първенец е малтретиран от хронична травма в стъпалото, която му попречи да играе на нужното равнище в клей шампионатите преди Ролан Гарос и той за първи път влиза в конкуренцията без извоювана купа на алено през сезона. Световният №1 и миналогодишен първенец Новак Джокович не взе участие на Откритото състезание на Австралия, а по-късно формата му бе неуверена, само че преди седмица той стигна до първата си купа за 2022 година с успех на Мастърса в Рим. Третият главен кандидат за купата е 19-годишният Карлос Алкарас, който сподели ужасно израстване в последната година и завоюва влиятелните трофеи в Барселона и Мадрид тази пролет.

Жребият реши тримата любимци да попаднат в една половина на схемата, като Джокович и Надал могат да се срещнат още на четвъртфиналите, а Алкарас може да чака спечелилия на полуфиналите, само че преди този момент ще има възможна среща с третия в света Александър Зверев. Миналогодишният финалист Стефанос Циципас, който обичайно играе мощно на клей, може да срещне експерта на алено Каспер Рууд на четвъртфиналите и Андрей Рубльов или Даниил Медведев на полуфиналите.

При дамите има една очевидна любимка - шампионката от 2020 година Ига Швьонтек. Полякинята се намира в изключителна форма в последните месеци, в които завоюва пет следващи шампионата (четири от влиятелната верига WTA 1000) и натрупа 28 следващи победи. 21-годишната Швьонтек показва както отлична офанзивна игра, по този начин и изрично психическо предимство над съперничките си напролет. Лошата вест за международната №1 е, че може да срещне някогашната лидерка в ранглистата Симона Халеп още на осминафиналите. Под вниманието на експертите попадат още Паула Бадоса, Мария Сакари, Онс Жабер и миналогодишната шампионка Барбора Крейчикова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР