Родолюбието на младите българи гради достойното бъдеще на нашия народ.

...
Родолюбието на младите българи гради достойното бъдеще на нашия народ.
Коментари Харесай

Румен Радев: Без родова и историческа памет, народът ни няма бъдеще

„ Родолюбието на младите българи гради достойното бъдеще на нашия народ. Ако нямаме корен, родова и историческа памет, ние нямаме бъдеще. Децата са тези, които ни дават религия, че триумфите на България се случват, когато сме един до различен. “

Това сподели президентът Румен Радев по време на среща с спечелилите от националните училищен състезания „ Завръщане към корените “ и „ По противоположния път на дедите ни “.

Инициативата се провежда от потомци на бежанците от региона на Одринска Тракия , като всяка година деца от разнообразни възрасти вземат присъединяване в конкуренцията с есета и рисунки .

Пред президента бяха изпълнени обичайни песни на тракийските българи и показана пъстротата на българската национална носия от района на Тракия. Румен Радев благодари на учителите на децата , под чието управление те развиват гениите си в региона на изкуствата и съхраняват в мозъците и сърцата си спомените за своите предшественици .

Президентът се срещна с фамилната история на дядо и неговия внук , чиито предшественици в миналото са били принудени да изоставен дома си и да търсят избавление в България. Радев дефинира тези времена като интервал на тестване и прикани наследниците на тракийските българи да помнят страдалческия поход на дедите им към избавление, само че и да не не помнят техния несклоняем дух, преданост и любов към България .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР