Роднини, колеги и близки приятели се простиха с Клара Маринова.

...
Роднини, колеги и близки приятели се простиха с Клара Маринова.
Коментари Харесай

Роднини, колеги и приятели се простиха с Клара Маринова

Роднини, сътрудници и близки другари се простиха с Клара Маринова. Едно от знаковите имена в българската публицистика си отиде на 71-годишна възраст от белодробна емболия - точно на националния празник 3 март.
Още по тематиката
Всички фотоси

Поклонението пред тленните остатъци на Клара Маринова се състоя в Ритуалната зала на Централните софийски гробища. За последно довиждане от Беларус се върна синът й Иво. Заедно с него я изпратиха както най-близките родственици, по този начин и нейни сътрудници от публичния и политически бранш.

Сред опечалените бяха както представители от елита на левия политически набор в лицето на Янаки Стоилов, Михаил Миков, Калоян Паргов, Атанас Мерджанов и Велислава Дърева, по този начин и някогашният ръководител на Народното събрание от ГЕРБ Димитър Главчев. За последно довиждане дойдоха също социологът Михаил Мирчев и политологът Димитър Ганев от " Тренд ".

 Велислава Дървеа, Боян Дуранкев и Димитър Главчев
Велислава Дървеа, Боян Дуранкев и Димитър Главчев
Снимка: "Булфото "

Съболезнователен адрес беше прочетен от името на Румен Радев, а траурното слово беше изречено персонално от ръководителя на БСП-София Калоян Паргов.

 Янаки Стоилов (вляво) и режисьорът Павел Васев (вдясно)
Янаки Стоилов (вляво) и режисьорът Павел Васев (вдясно)
Снимка: "Булфото "

Освен публицист, в разнообразни интервали Клара Маринова беше член на Водоснабдителна система на Българска социалистическа партия и на Изпълнителното бюро на Водоснабдителна система на Българска социалистическа партия, представител на Висшия съвет на Българска социалистическа партия, началник на Пресцентъра на Българска социалистическа партия, народен представител от Българска социалистическа партия в 7-о Велико народно събрание, 36-о и 37-о Народно заседание, зам.-председател и ръководител на Комисията по радиото, малкия екран и Българска телеграфна агенция в 37-о Народно събрание, секретар на ПГДЛ и началник на пресцентъра на ПГДЛ в 37-о Народно събрание.

 Калоян Паргов
Калоян Паргов
Снимка: "Булфото "

 Политологът Димитър Ганев (вляво) и ръководителят на пресслужбата на Министерски съвет в кабинета
Политологът Димитър Ганев (вляво) и ръководителят на пресслужбата на Министерски съвет в кабинета "Виденов " Красимир Райдовски (с шапката)
Снимка: "Булфото "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР