Министърът на отбраната Атанас Запрянов гостува на ученици от Профилирана

...
Министърът на отбраната Атанас Запрянов гостува на ученици от Профилирана
Коментари Харесай

Военният министър гостува в пазарджишката гимназия „Иван С. Аксаков“

Министърът на защитата Атанас Запрянов гостува на възпитаници от Профилирана гимназия " Иван Сергеевич Аксаков " в Пазарджик, с цел да се запознае с изследователската активност. Той бе посрещнат от регионалния шеф Валентина Кайтазова, шефа на учебното заведение Иванка Ваклинова и началника на Военното окръжие Пазарджик подп. Петър Петров.

„ Бъдете почтени наследници на традициите на Българската войска и гордо носете нейния дух и великолепие “. С тези думи министърът на защитата Атанас Запрянов се обърна към учениците. Той участва на откриването на учебен ъгъл и представянето на училищен алманах, отдаден на 27-ми пехотен Чепински полк, който е образуван най-вече от обитаемоте места на територията на сегашната Пазарджишка област и взе участие в Балканската, Междусъюзническата и двете международни войни. Събитието е част от дейностите, които учениците извършват по план от Националната стратегия на Министерството на образованието и науката и Министерството на защитата „ Изучаване и запазване на традициите и историята на Българската войска.

След представянето на плановете министър Запрянов отговори на въпроси на учениците от гимназията. Те се интересуваха от задачите на Българската войска зад граница, следва ли въвеждането на наборна военна работа, каква е ролята на строевата подготовка в образованието на военнослужещите и други Министър Запрянов акцентира, че не се планува въвеждане на наборна военна работа и че управлението на министерството се надява с подхванатите обществени ограничения и повишението на възнагражденията да се реализира положително окомплектоване на Българската войска, както и на запаса. „ Тези от вас, които възнамеряват бъдещето си като военнослужещи в Българската войска, могат да бъдат сигурни, че страната ще продължи да се грижи за своите Въоръжени сили “, сподели той.

Учениците, работили по изследователския план за 27-ми пехотен Чепински полк, ще продължат и по втория му стадий, който включва една седмица лагер и образование в Националния боен университет „ Васил Левски “ във Велико Търново.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР