Роджър Федерер обяви оттеглянето си от тениса през миналата седмица,

...
Роджър Федерер обяви оттеглянето си от тениса през миналата седмица,
Коментари Харесай

Чичо Тони: Федерер е най-голямата икона в историята на тениса и пример за подражание

Роджър Федерер разгласи отдръпването си от тениса през предходната седмица, съобщавайки, че идната отборна конкуренция Laver Cup ще бъде последният шампионат в неговата именита кариера. Въпреки че швейцарецът имаше очаквания да се състезава и през идващия сезон, то травмата в коляното му, поради която претърпя редица интервенции, в последна сметка го е принудила да се сбогува с тениса още в края на тази седмица.

Сред първите, които насочиха обръщение към Маестрото, бе неговият максимален конкурент, само че и в същото време един от най-близките му другари Рафаел Надал, а след това към него се причисли и чичо му Тони, който дълги години бе треньор на Рафа и бе основното лице неговият племенник да има позитивен баланс против именития швейцарец.

" Федерер постоянно е бил модел за подражателство. Той нито един път не е бил недодялан или нахален, в никакъв случай не е карал публиката посредством жестове да приветства или да го поддържа, откакто е направил страхотна точка. Той постоянно е чествал успехите си по грациозен и непретенциозен метод. Спомням си Финалния Мастърс на ATP през 2011 година в Лондон, когато победи Рафа с 6-3 6-0 за час, а след мачбола наведе глава и не подвигна очи от земята, до момента в който не се ръкува със противника си на мрежата и не го потупа по гърба.

В най-хубавите си времена Рождър беше в друга лига. Преди мачовете с него казвах на Рафа: " Ще има моменти, когато той ще те накара да се почувстваш изцяло некадърен. Просто продължавай да се бориш и изчакай бурята да отмине ". Той е най-голямата икона в историята на тениса ", безапелационен е Тони Надал.

Източник: First Sportz

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР