Родители от страната и чужбина протестираха в центъра на София.

...
Родители от страната и чужбина протестираха в центъра на София.
Коментари Харесай

Родители на протест срещу законодателни промени за защита на децата

Родители от страната и чужбина стачкуваха в центъра на София. Те настояват, че от началото на идната година ще влязат в действие законови разпореждания, които биха разрешили дете да бъде извеждано от фамилията при неизвестен сигнал.

От общественото министерство за следващ път отхвърлиха тези изказвания и обявиха, че признатите законодателни промени са ориентирани напълно към поддръжка на децата, техните родители и хората, които се нуждаят от нея.

С молебен, плакати и възгласи в отбрана на фамилията и децата протестиращите показаха терзанието си, че законите в региона на протекция на детето са преписани и пазят непознати идеологии.

Милко Божанков - уредник на митинга: Настояваме да се спре незабавно с антидетските, антисемейните политики и в частност да бъдат изличени, отстранени и гласувани отначало всички ремонти в Закона за протекция на детето, да бъде върнат типът му от 2002 година
Липсвала и конкретика кое дете е в риск.

Николай Петров: Аз мисля, че и в този момент настоящото законодателство в България поставя задоволителна грижа за деца, които са в риск и мисля, че не е нужно да се копират някакви непознати уродливи практики. Славена: Ние не даваме нашите деца!
В позиция, изпратена до Българска национална телевизия, от Министерството на труда и обществената политика показват, че в настоящите от 2006 година текстове, които регламентират основанията за настаняване на дете отвън фамилията, няма смяна. И допълват, че обществени служащи и полиция извеждат деца от фамилиите им единствено в случай че животът и здравето на детето са застрашени.

Подобрените разпореждания целят по-ефективна работа на обществените служащи, с цел да може децата да останат в своите фамилии или в случай че са разграничени, да се върнат да живеят при своите майки и татковци.

От общественото министерство са безапелационни, че „ анонимни сигнали не се преглеждат, с изключение на в случаите, отнасящи се до принуждение над дете. Новите законодателни текстове целят да реформират системата на обществените услуги, с цел да може те да дават отговор по-добре на потребностите на хората, се споделя още в позицията на общественото министерство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР