Родители от Хуманитарната гимназия и ОУ Княз Александър Iизлязоха тази

...
Родители от Хуманитарната гимназия и ОУ Княз Александър Iизлязоха тази
Коментари Харесай

Надежда за ремонта за Хуманитарната гимназия, ВДХ се съгласиха да поемат поръчката

Родители от Хуманитарната гимназия и ОУ „ Княз Александър I ”излязоха тази заран на митинг пред Общинския съвет през днешния ден. Макар да нямаше точка, която да касае учебното заведение, родителите пристигнаха да изразят недоволството си от неразбираемата орис по отношение на към сградния фонд. Те бяха паралелно до родителите от другите две учебни заведения – Математическата гимназия и ОУ „ Драган Манчов “, които имат еднакъв проблем с шерването на един сграден фонд.
Прочетете още
Общинарите през днешния ден отхвърлиха концепцията да се прави нова постройка на главното учебно заведение до мол Пловдив, като ще се върви към концепцията на преместването единствено на МГ-то в имота на Община Пловдив до SPS. Това означаваше, че и градските управляващи няма да получат средства от Плана за възобновяване за 12 млн. лв..

На микрофона през днешния ден се изрекоха и представители на двете учебни заведения в центъра на Пловдив. Те упрекнаха кмета Здравко Димитров и екипа му, че макар обезпечените средства за двете учебни заведения, към момента не е ясно по кое време ще стартират строителните действия.

От своя страна кметът съобщи, че не е спирал да работи по проблемите на всички учебни заведения, като има доста неща, които са свършени до този миг. В последна сметка се вижда и светлина в тунела за Хуманитарната гимназия и ОУ „ Княз Александър I ”. Ремонтите на двете учебни заведения ще бъдат осъществени не от първите компаниите, които бяха определени.

Новата постройка на главното учебно заведение, ще бъде от консорциума сред хасковската компания „ Аква конструкт груп ” и варненската „ Одесосстрой “ след решение на Върховен административен съд. Кметът съобщи, че скоро ще бъде подписан контракта. За новата постройка са обезпечени близо 8 млн. лв. от страната.

Двойно по-малко обаче има за Хуманитарната гимназия, а там поръчката е за близо 13 млн. лв.. Там възложител е регион „ Централен “, като първо бе определена компанията „ Трейс холд груп “. Те обаче са се отказали от поръчката.

„ Всички документи бяха подготвени, чакахме единствено банковата гаранция, с цел да подпишем контракт, само че внезапно връзката спря “, сподели Георги Стаменов. Той изясни, че след приключването на периодите с „ Трейс “,  е взето решение за класиране на втората компания ВДХ. Днес той и провел среща с нейни представители след сесията.

„ Имат подготвеност и техническите благоприятни условия да извършат ремонта и реставрационните действия. Очакваме ги след 26 май, когато свършват периодите за обжалване за избор и се надявам този път да подпишем контракт с тях, с цел да започва ремонтът “, сподели кметът на „ Централен “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР