Рибарският клуб "Даляна" ще бъде бутнат в понеделник. Това съобщава

...
Рибарският клуб "Даляна" ще бъде бутнат в понеделник. Това съобщава
Коментари Харесай

ПОКЪРТИТЕЛНА ИСТОРИЯ: Докато в хотела на вицепремиера Валери Симеонов спят командированите военни и полицаи, бутат бараката-ресторант на съседа му-легенда Васко Паяка!

Рибарският клуб "Даляна " ще бъде бутнат в понеделник. Това оповестява Евгений Михайлов на своята фейсбук страница. Случай, индикативен за страната ни:

Утре ще бутат рибарския клуб "Даляна " на Васко Паяка в Резово. Има заповед, за това.
Васко е риболовец и от 20 години е на това място. Там са и такъмите му за даляна. Там е и лодката му. Родната му къща е на 100 метра от Рибарския клуб, в който през годините са гостували, актьори, писатели, политици, депутати, министри, публицисти, сътрудници риболовци, другари.
През годините е можел неведнъж да узакони, а даже и да придобие това парче земя, тъй като има хиляди очевидци, че повече от 10 години го владее, обрабтва и облагородява. Не го е направил. Не е направил и опит даже. Никога не е мислил, че пречи някому та да му се постанова да употребява юридически хитрини.
По тези работи е съседът му, Йордан Цонев( Данчо Ментата), който се се сдобил с десетки декари и то все край морето - на първа линия. Тъстът му от години къса билетчета за стотици хиляди левове от искащите да стигнат до плажа на Силистар. Законно!!!
Наскоро Резово е посетено и от вицепремиера Валери Симеонов. От скъпите заведения в региона му се били оплакали, че Паяка с рибената супа (най-вкусната) и пържената риба (каквато се улови в мрежите) им подбивал цените и им отлконявал клиентите. Странен рев против клубче, което не предлага на гостите си нищо друго, с изключение на супа и пържена на тиган риба-асорти, само че супер вкусни.
Но Валери Симеонов, нали е и предприемач, схваща ги тези работи. Та нали в неговия хотел до границата отсядат командированите военни и служители на реда. Бизнесът си е бизнес!

И държавнически би трябвало да се реши казусът.

А казусът на южното Черномерие се оказа паянтовият дървен заслон на рибаря Васко Паяка! Не Бредно и бетонираният Оазис! Не Жени Живкова препречила с двуметрова ограда достъпа до плажа и брега край Лозенец! Не Шарлопов и бетонирания Боджак край Созопол. Те са узаконили беззаконието си! Те са ОК!
ОК са и мутрите бетонирали плажове, дюни, фиорди и крайбрежия на реки, и язовири. Законно!
Виновен е Паяка, който посред сезона би трябвало да преглътне "незаконната " си двайсетгодишна доверчивост и да гледа по какъв начин багера опустошава наколния му заслон, рибарските мрежи и лехите с доматите.
"Така му се падало ", потриват потни ръчички, ръководещите законни предприемачи.
И хитро са го измислили ръководещите служители! Заповедта е за разчистване на терена. Все едно никой не знае за двайсетгодишния Рибарски клуб и името на Васко. И прякорът му не знаят?! Просто на следващия ден ще "ПОЧИСТЯТ " общинския терен!!! Законно! А след това законно някой ще придобие този " очистен терен " на брега в Резово.
Та нали държавното управление се бори безкомпромисно с нарушителите, корупцията и нарушителите!
Да живее узаконеното безвластие!
А ние ще си мълчим, тъй като по този начин било редно и патрЕотично...
Нали?
Дали?







Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР