Рибари в Монтанско се обединиха и вече няколко седмици събират

...
Рибари в Монтанско се обединиха и вече няколко седмици събират
Коментари Харесай

Зарибяват язовир „Огоста“ в Монтана с един тон риба

Рибари в Монтанско се сплотиха и към този момент няколко седмици събират средства, с цел да зарибят язовир „ Огоста “ директно преди пролетно- лятната възбрана за лов на риба и размножителния интервал на рибите.
Идеята им е да пуснат във водоема шаран, амур и сом. Все още запалянковците събират средства. Целта е да съберат 5000 лева, с цел да пуснат към един звук зарибител или към 20-25 хиляди броя.
В акцията до момента присъединяване са взели освен риболовци, само че и общини и компании, които виждат в концепцията метод за развиване на туризма в района.
В риболовните магазини в района са сложени каси, в които към този момент са събрани към 1000 лева Рибовъдното стопанство към язовира към този момент е дарило 1000 лева, огромна компания от Монтана също е дала 1000 лева, само че би трябвало да се съберат още средства.
Кампания по зарибяване е единствено за язовир „ Огоста “, като концепцията е да стане годишна. Целта е всеки риболовец да има самосъзнанието, че с цел да има какво да хване, то требва и да пусне.
Рибарите, които се грижат за язовир „ Огоста “, към този момент са се обединили в едно съдружие, чиято активност ще е ориентирана към запазване, зарибяване и разчистване и битка с бракониерството в района.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР