Рецидивистът, който избяга от затвора в Ловеч и по-късно беше

...
Рецидивистът, който избяга от затвора в Ловеч и по-късно беше
Коментари Харесай

Избягалият от Ловеч затворник се укривал в две къщи в Летница

Рецидивистът, който избяга от пандиза в Ловеч и по-късно беше хванат, се укривал в две къщи в село Летница. 
 Ловешко село под полицейска блокада поради избягалия пандизчия
Борис Иванов беше три дни са независимост, откакто на 21 юни съумя да избяга.  

В интервенцията по издирването му се включиха профилираният отряд за битка с тероризма, жандармерията и целият състав на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч, хеликоптер и кучета.

Затворникът обаче бил публикуван от мъж от селото. 26-годишният Здравко Ванков отишъл да навести дядо си, когато видял пандизчията. Той излязъл от изоставена сграда, която се намирала до къщата на възрастния мъж. 

„ Дойдох при дядо и видях пандизчията пред вратата. Държеше огромен кол. Стъписах се. Помислих, че нещо неприятно се е случило на дядо. Звъннах на 112, само че те не се сетиха за адреса. Запалих колата и потеглих към Районното. Те ме свързаха с шефа на ловешката полиция. Обясних му и той сподели да отида при Жандармерията. Разпознах пандизчията от фотографията и споделих, че е у нас ”, споделя Здравко, представен от Нова тв.

По думите му по това време дядо му не бил в къщата. 

След като не разкрил нищо в дома на възрастния мъж, Иванов влезнал в къщата на 65-годишната Петкана. По думите на съседите ѝ, в оня миг тя спяла. Рецидивистът заплашил да я пребие и изискал храна.

Тогава пандизчията бива открит от 50-годишният контрольор Димитър Димитров, който по това време патрулирал граждански.

„ Тя със знаци ми сподели, че има нещо подозрително. Не посмях да потегли през гъстата растителност, тъй като може да се укрие, а до момента в който стигна до тях, тя може да пострада. Не знам какво щеше да се получи ”, споделя униформеният. Той незабавно се обажда на сътрудниците си. Следва светкавична акция и след сигнален изстрел пандизчията е хванат.

Освен че ще излежи оставащите му пет години затвор, Борис Иванов го грози и присъда от най-малко още три години поради бягството му. Рецидивистът ще се снабди и с обвиняване за похищение на старата жена.

48-годишният Борис Иванов избяга на 21 юни малко след 10.00 ч. от работен обект край Ловеч - млекопреработвателна компания, където работил дружно с други пандизчии. Те го подгонили след бягството му, само че не съумели да го задържат. Мъжът е бил на този обект от няколко дни, откакто е бил изместен от затворническото общежитие.

Борис Иванов изтърпява 13-годишна присъда за за четири присъди, измежду които обезчестяване и обир. По-голямата част от наказването е бил изтърпял и за положително държание е бил изместен в общежитието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР