Рецесията в САЩ предизвика множество спекулации, като икономисти, финансови институции

...
Рецесията в САЩ предизвика множество спекулации, като икономисти, финансови институции
Коментари Харесай

САЩ може да влезе в рецесия до 2025 г., но няма поводи за притеснение – BlackRock

Рецесията в Съединени американски щати провокира голям брой спекулации, като икономисти, финансови институции и политици оферират разнообразни гледни точки за времето на нейното настъпване и евентуалното ѝ влияние върху пазара.

Има и такива, които настояват, че пазарът сега е в разгара си. В неотдавнашно изявление за Bloomberg Лари Финк, основен изпълнителен шеф на BlackRock, изрази убеденост във опцията да се предотврати криза до 2025 година:

Той акцентира трайната резистентност на американската стопанска система. Финк посочи и забележителното въздействие, което Законът за инфраструктурните вложения и работните места, Законът за CHIPS и IRA могат да окажат върху пазара, като допусна, че те могат да доведат до основаване на работни места. Нещо повече, той означи, че това би могло да докара до опазване на политиката на Федералния запас за нескончаем интервал от време.

Ескалиращите темпове на инфлация несъмнено се трансфораха в мотив за безпокойствие. Според Финк се чака Съединени американски щати да се сблъскат с 10-годишни лихвени проценти от 5% или евентуално даже по-високи. Неотдавна Джейми Даймън, основен изпълнителен шеф на JP Morgan, изрази мнение, че Съединени американски щати не са готови да се оправят с инфлация от 7%. Въпреки че не счита, че актуалните темпове се приближават до хиперинфлацията от 70-те години на ХХ в., той призна забележителния им размер.

Финк означи още:

Главният изпълнителен шеф на BlackRock акцентира на понятието “ “, което значи сюжет, при който инфлацията остава трайно нараснала в един продължаващ, самоподсилващ се цикъл.

Финк акцентира, че поучава всеки бизнес и политически водач, с който се среща, да способства за подхранването на увереността и оптимизма, защото неналичието им може да форсира икономическия спад. Той също по този начин означи, че вложителите може би не схващат изцяло по какъв начин геополитическите промени по своята същина способстват за инфлацията.

Освен това той загатна, че някои стопански системи може да са изложени на риск от по-ранно нахлуване в криза, въпреки че се въздържа да даде съответни детайлности.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР