Решението за намаляване на броя на зрителите на церемонията по

...
Решението за намаляване на броя на зрителите на церемонията по
Коментари Харесай

Намалиха броя на зрителите на откриващата церемония на Игрите в Париж

Решението за понижаване на броя на феновете на церемонията по откриването на Олимпийските игри през 2024 година в Париж е било взето по искане на френския президент Еманюел Макрон на фона на опасения от офанзиви от ислямистки терористични групи. Това оповестява европейската версия на вестник " Политико ", базирайки се на неизвестен почитан чиновник във френското министерство на вътрешните работи.

Макрон се притеснява от проблеми, свързани с контрола над феновете и сигурността, защото церемонията по откриването за първи път ще се организира навън - на брега на Сена, а не на стадион.

Събеседникът на вестника уточни, че френските разследващи служби към момента не са записали заплаха от терористична офанзива по време на игрите, само че сподели, че " главната опасност е ислямският тероризъм ". Френското вътрешно министерство счита, че редица терористични групи, настоящи отвън Франция, считат страната за допустима цел за бъдеща офанзива, само че не разполагат с задоволително финансови запаси. Като образец източникът показва терористичните групировки " Ал Кайда " и " Ислямска страна ".

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен сподели през вчерашния ден, че към 326 хиляди души ще могат да гледат церемонията по откриването на Олимпиадата в Париж на брега на Сена. Както отбелязва " Политико ", това е съвсем половината от в началото планувания брой фенове - през октомври 2022-а министърът приказва за опцията 600 хиляди души да участват на събитието.

Олимпиадата в Париж ще се организира от 26 юли до 11 август.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР