Решението на Народното събрание да се отнемат превозните средства, с

...
Решението на Народното събрание да се отнемат превозните средства, с
Коментари Харесай

Денков нарече стъпка в правилната посока отнемането на МПС от пияни и дрогирани

Решението на Народното събрание да се лишават транспортните средства, с които са осъществени нарушавания след приложимост на алкохол или на наркотични субстанции, е стъпка в вярната посока.

Това съобщи министър председателят Николай Денков при започване на днешното седмично държавно управление съвещание. 

През последните години терминът " война по пътищата " закупи необятна приложимост. За страдание България е на едно от челните места по брой убити и ранени на пътя след тези катастрофи, означи министър председателят, представен от Българска телеграфна агенция. 

„ Затова държавното управление пое задачата да предложи и да вкара в деяние нови и по-строги ограничения, които да понижат жертвите и по-тежките катастрофи “, уточни още той. 

Както и Клуб Z писа, новите ограничения срещат много рецензии - най-много поради противоречивата достоверност на тестванията, както и обстоятелството, че убийството на пътя да вземем за пример остана по неволя пресътпление след законовите промени. Т.е. - при него лишаване няма да има, само че в случай че ви спрат с алкохол над 1,2 промила - ще има. Има проблем и с броя на оторизираните лаборатории, които могат да вършат по-меродавните кръвни проби.

Денков увери, че кабинетът ще направи всичко допустимо новите ограничения да бъдат въведени в практиката и да понижат рисковете от произшествия. 

„ Особено значимо е да се редуцира срокът за приемане на резултати след взимане на кръвни проби. Вече организираме, взаимно с Министерството на вътрешните работи и с другите институции, закупуването на нова инсталация, подготовката на експерти и организирането на лаборатории в страната.

Целта е тези проби да излизат като резултати в границите на до една седмица, каквато би била положителната процедура. От в този момент споделям, че това ще отнеме време, защото би трябвало да се набави нова и скъпа инсталация, а това става с избрани процедури “, заяви министър председателят Денков.

Министър-председателят разгласи, че е упълномощил на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, взаимно с прокуратурата, да огледат разпоредбите за използване на ограниченията, както са признати в закона. „ Да създадат допустимо най-хубавата организация, тъй че хората, които са почтени, да се усещат спокойни. Тези, които вършат нарушавания, да знаят, че ще получат съответните санкции “, сподели още Николай Денков. 

Припомняме, че към този момент са в сила промените в Наказателния кодекс, според които транспортното средство се лишава, ако има съществуване на опиати или пък концентрацията на алкохол в кръвта на лидера над 1,2 промила. А в случай че транспортното средство не е на управлявалия го сега на нарушаването, следва да се заплати неговата равноценност.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР