Решението на американския президент Доналд Тръмп в САЩ да се

...
Решението на американския президент Доналд Тръмп в САЩ да се
Коментари Харесай

Космическите въоръжени сили на САЩ ще пазят Земята от големи астероиди, твърди НАСА

Решението на американския президент Доналд Тръмп в Съединени американски щати да се основат галактически въоръжени сили към този момент е било разисквано с ръководителите на НАСА. Според учените от галактическата организация тези сили ще се употребяват за едно главно нещо – да пазят Земята от метеорити.

Чрез деликатно наблюдаване на летящите към планетата метеорити ще се преценя кой от тях може да се окаже рисков. Изчисленията на астрономите ще оказват помощ за установяването на траекторията му и дали е нужно да бъде опустошен в Космоса, с цел да не нанесе вреди на планетата.

Именно в тази обстановка би трябвало да се намесят галактическите въоръжени сили. Според представител на Белия дом сходни сили могат да спасят човечеството от апокалипсис, провокиран от удар на метеорит. Именно подобен случай се допуска, че е довел до изгубването на динозаврите.

НАСА е разкрила над 18 хиляди метеорита в Слънчевата система. Малко повече от 800 от тях са с дължина от 140 или повече метра, които могат да провокират съществени вреди на планетата, в случай че паднат върху нея.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР