Решението, което вчера приехме, щеше да доведе 20% по ниска

...
Решението, което вчера приехме, щеше да доведе 20% по ниска
Коментари Харесай

ГЕРБ заподозряха лобизъм: Вместо към потребителите, 250 млн. се насочват към мултимилионери

Решението, което през вчерашния ден приехме, щеше да докара 20% по ниска цена на парното и 5% на тока. То беше анулирано, обявиха ГЕРБ на брифинг в коридорите на Народно събрание.

„ Прие се лобистки текст, от който се облагодетелства ВЕИ бранша. Разпоредиха на парламентарните си групи да постъпят по този начин. Това е колапс за българската енергетика и за българските фамилии “, съобщи националният представител Александър Иванов.

„ Гласуваха 250 млн. лева да бъдат дадени на тези, които печелят и сега от рецесията. Да даваш пари на хора, които така и така станаха мултимилионери, е закононарушение. Тук се гласоподават някакви мораториуми, а ние нямаме контакт с енергийния министър, с който да ги обсъдим “, съобщи и Тома Биков.

ГЕРБ са безапелационни, че днешното решение няма нищо общо с импортираното от тях през вчерашния ден. То в началото беше признато, само че след намесата на Министерски съвет – незабавно редактирано и прегласувано през днешния ден.

„ Не е единствено цената на тока, всички цени са високи. Това ще значи, че ние сме се запътили и към други ценови шокове и други рецесии – икономическа и финансова “, обявиха от ГЕРБ.

„ Никой не приказва за бизнеса, а той е главният спонсор на страната и би трябвало да бъде конкурентоспособен. Какво се случва от през вчерашния ден до през днешния ден? Министър-председателят и министрите разпоредиха на своите аватари какво да одобряват “, акцентира и Александър Иванов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР