Решението да подам оставка е категорично правилното решение, заяви пред

...
Решението да подам оставка е категорично правилното решение, заяви пред
Коментари Харесай

Нанков: Пътищата в България се проектират по съветски модел, вече ще е по германски

Решението да подам оставка е изрично вярното решение, съобщи пред Би Ти Ви регоиналният министър в оставка Николай Нанков. Според него държавното управление извършва отговорно своята стратегия и цели.

Вицепремиерът Валери Симеонов не е прав, че министър председателят работи еднолично. Ние сме министри от ГЕРБ. Премиерът не просто е задължен, той би трябвало да предпочитам екипа, с който ще работи, сподели Нанков.

Той изясни, че варовик може да се употребява за пътна настилка, когато става дума за пътища с леко придвижване, само че не и за пътища като този край Своге, където стана злополуката, при която починаха 17 души. Дефектите на пътя край Своге са били открити след приключване на гаранционните периоди по ремонта, стана ясно от думите на Нанков.

В новата разпоредба за планиране на пътищата има над 20 нови нюанса, свързани с пътната сигурност. Пътищата в България до неотдавна се проектираха по руски модел, а в този момент това ще става по немски модел. Наредбата не бе променяна повече от 30 година, разяснява министърът в оставка. Не мога да настоявам, че има корупция в строителството, съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР