Решение на прокуратурата частично прекратява досъдебното производство, свързано с побоя

...
Решение на прокуратурата частично прекратява досъдебното производство, свързано с побоя
Коментари Харесай

Какво е развитието по случая с побоя на студента Евгени Марчев

Решение на прокуратурата отчасти приключва досъдебното произвеждане, обвързвано с побоя на студента Евгени Марчев по време на антиправителствените митинги през юли 2020 година Случаят закупи популярност като побоя на протестиращи зад колоните на Министерския съвет. В един от предходните сформира на Народното събрание имаше и специфична комисия, която се занимаваше с този проблем. Пострадалите лица са 8, а в побоя съгласно следствието вземат участие 16 служители на реда.
 Снимка: БГНЕС

" Установяват се единствено някои от лицата. За друга част от полицейските чиновници споделят, че не могат да бъдат открити . Подробно е разказано, че са събрани много доказателства, само че ние не разполагаме с тях. Не могат да бъдат открити четиримата полицейски чиновници, които са били Евгени Марчев ", разясни в изявление за БНР неговият юрист Полина Велчева. По думите ѝ разполагат единствено с претекстовете на постановлението за отчасти преустановяване.

" 2021 година, когато излязоха записите, това го научихме от медиите . Не сме известени публично, че има повдигнати обвинявания против четирима полицейски чиновници. През 2022 година има повдигнато обвиняване на нов чиновник, от март тази година. Срещу тези четиримата се приключва ", посочи юрист Велчева.

Подробности за случая чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР