Република Северна Македония ще се погрижи да има нулева толерантност

...
Република Северна Македония ще се погрижи да има нулева толерантност
Коментари Харесай

Османи във ВМА: Силно осъждам нападението над моя съгражданин Християн в Охрид

" Република Северна Македония ще се погрижи да има нулева приемливост за насилието като отговор на който и да е проблем, а минимум на междуетническия живот. "

Това сподели пред публицисти външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи, който дружно със служебния министър на външните работи на България Николай Милков посети Християн Пендиков във Военномедицинската академия. Секретарят на организацията „ Цар Борис III “ в Охрид Пендиков пострада тежко след физическо нахлуване и побой над него на 19 януари. 
 Служебният министър на външните работи Николай Милков и Буяр Османи във ВМА. Снимка Българска телеграфна агенция

" Силно съдя нападението на моя съгражданин Християн в Охрид. Току-що имахме опция с моя сътрудник Николай Милков да го посетим и да беседваме с него, с неговото семейство и да му пожелаем бързо излекуване ", сподели още Османи, представен от Българска телеграфна агенция.

" България няма да отстъпи от отбраната на правата на нашата общественост в Република Северна Македония ", увери от своя страна Милков. 

Българският външен министър  повтори, че страната ни упорства да бъдат осъдени " причинителите на това действие и на други сходни действия със строгостта на закона, тъй че да се завърши с тази атмосфера на безотговорност, която ражда ново и ново принуждение ". 

Той добави, че желае да каже „ не “ на възраждането на „ черните обичаи “, които се свързват исторически с Македония – на палежи, стрелби и принуждение над хора. Такива неща нямат изобщо място в Европа и ние сме извънредно загрижени за това, добави Милков. 

По думите на министъра Пендиков продължава да получава закани в интернет. 

Нападението провокира остри реакции на български държавници, политици и евродепутати, а на посланика на Скопие в София беше връчена протестна нота. Пендиков беше превозен за лекуване в България с държавния аероплан „ Фалкон “. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР