Репродуктивните способности започват да се губят на много по-млада възраст.

...
Репродуктивните способности започват да се губят на много по-млада възраст.
Коментари Харесай

Специалист предупреди: Губим репродуктивните си способности на много по-ранна възраст

Репродуктивните качества стартират да се губят на доста по-млада възраст. И не толкоз би трябвало да се приказва за предварителна защита, а да разбираем на хората, че те би трябвало да мислят за деца на ранна възраст. Това сподели акушер-гинекологът доктор Георги Стаменов.  Д-р Стаменов съобщи, че хората стартират да мислят за деца на доста по-късна възраст, което също е обвързвано с понижаване на репродуктивните качества.

Истината обаче е, че в днешно време репродуктивните качества стартират да се губят на доста по-млада възраст и би трябвало да се изясни на хората, че освен кариерата е значима, а би трябвало да мислят за своите деца на ранна възраст.

Д-р Стаменов съобщи, че в случай че нямат собствен сътрудник, могат да помислят по какъв начин да запазят репродуктивните си качества. По думите му се появяват нови връзки в обществото, за които би трябвало да сме подготвени.

По мотив безлимитното рухване на държавното финансиране на ин витро, той посочи, че това не значи " до безспир ", а че ще се разшири обсега на хората, които имат достъп до процедурата, ще им се даде по-лесно и бързо да стигат до финансиране.
" Това значи, че всеки който желае да има дете, би трябвало да бъде чут и да му се даде тази опция. В момента се създава опция за 4 опита да бъдат реализирани по тази процедура. Това ни подрежда измежду трите най-грижещите се страни за демографията в Европа. Ние сега сме на опашката ", сподели доктор Стаменов пред Българска национална телевизия.

По думите му към 200 хиляди двойки имат репродуктивни проблеми в България, а към 5-6 % от родените деца са ин витро.

" Истината е, че броят на ин витро циклите пораства, за сметка на броя на ражданията, които уви понижават. Не мога да кажа, че ин витрото е единственият метод да се избави демографията, само че е един страховит метод пъкъл се родят деца, които са мечтани ", сподели още Стаменов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР