Renault KADJAR е представен през 2015 г. и бързо се налага

...
Renault KADJAR е представен през 2015 г. и бързо се
налага
Коментари Харесай

Новото Renault KADJAR : Атрактивен дизайн и още повече комфорт

Renault KADJAR е показан през 2015 година и бързо се налага измежду съперниците в SUV сегмента. Неговите плавни линии, динамични качества и комфорт притеглят необятен кръг от клиенти. Друго значимо преимущество за Renault KADJAR е опцията да се възползва от опита на Nissan в системите за задвижване на четирите колела и офроуд качествата.

Новото Renault KADJAR е по-добро във всяко отношение. Моделът притежава характерните за сегмента дизайнерски елементи, като в това време постига по-привлекателен и моден външен тип, с динамични и модерни линии.

Новото Renault KADJAR слага акцент върху комфорта, качеството и ергономичния дизайн. Интериорът е модифициран за още по-приятно всекидневно шофиране.

Не на последно място, новото Renault KADJAR има по-модерни бензинови и дизелови двигатели с по-голяма изгодност за по-голямо наслаждение от шофирането.

Проучванията измежду клиенти сочат, че дизайнът е главната причина за закупуването на Renault KADJAR. Линиите на новото Renault KADJAR са по-елегантни, плавни и изискани.

Усъвършенстван LED светлинен автограф
В предната част се вижда, че новото Renault KADJAR приема светлинния автограф във формата на буквата “C ” от гамата на Renault. Той е заздравен от добавените LED светодиоди в дневните светлини. Фаровете за мъгла също получават светодиоди с технологията LED Pure Vision (стандартно за ниво на съоръжение Intens). В резултат на това потреблението на сила е шест пъти по-ниско, в сравнение с при халогенните лампи. Фаровете за мъгла към този момент са правоъгълни, подчертавайки приключенския жанр на Renault KADJAR.

В задната част светодиоди са добавени и в габаритите, както и фаровете за заден ход и фаровете за мъгла, които са по-тънки и вградени в бронята за по-елегантен външен тип.

Подобрена образна еднаквост
Дизайнерите преработват предната и задната част на новото Renault KADJAR, с цел да му придадат още по-привлекателен тип. Новите детайли включват по-широка решетка с нови хромирани детайли и по-стилни и по-цветни брони.

По-пищен външен жанр
В взаимозависимост от равнището на съоръжение, в преработената задна ризница са добавени елементи от хром, които придават на модела по-атрактивна визия. Радио антена тип акула участва в по-високите равнища на оборудване.

Още по-богат избор
За новото Renault KADJAR се оферират два нови модела 17- и 19-инчови джанти, както и три нови цвята: зелен „ Урал “, наследник „ Метал “ и сив „ Хайленд “.

Още през цялото време комфортът на пътниците е приоритет в Renault KADJAR. Новото Renault KADJAR надминава упованията с по-съвременен дизайн и усъвършенствания в качеството.

Нов, по-елегантен мултимедиен сензорен екран
Централната подпора получава нов 7-инчов мултимедиен сензорен екран с капацитивна технология за по-ярък дисплей и по-голяма сензитивност. От този екран водачът достъпва мултимедийната система R-LINK 2 посредством с контролите от двете страни. Екранът придава на таблото по-елегантен външен вид.

Конзола за ръководство на климатика с по-модерен, ергономичен дизайн
Новият надзорен панел на автоматичния климатик е с по-модерен, ергономичен дизайн, като температурните настройки и настройките за вентилация се контролират от въртящи се регулатори.

Още повече усъвършенствания в качеството
Новото Renault KADJAR се грижи за детайлите! Въздуховодите, дръжките на вратите и централната подпора съдържат елементи от сатениран хром. Вътрешните панели на вратите са снабдени с нови бутони за управление на електрическите прозорци и външните огледала, с осветяване за по-лесно потребление през нощта.

Нов избор на тапицерия
Налице са нови цветове, дружно с новата тапицерия с декоративни шевове, в някои случаи с 3D резултат. Клиентите на новото ниво на съоръжение Black Edition могат да изберат и тапицерия Alcantara.

Ново равнище на съоръжение Black Edition
Renault KADJAR показва ново равнище на оборудване Black Edition. Отличителни интериорни характерности за Black Edition са тапицерия Alcantara в черен цвят и специални защитни стелки. Екстериорът на новото Renault KADJAR Black Edition предлага нови 19-цолови алуминиеви джанти, предни и задни защитни пластини на праговете в контрастни цветове, както и странични огледала в черен цвят.

По-ергономични седалки
Обновените седалки към този момент имат настройка на дължината. Те също по този начин включват пяна с двойна компактност за повишение на комфорта и попречване на умората при дълги пътувания, а по-твърдите странични усилвания обезпечават по-добра поддръжка. Плъзгащият се подлакътник се адаптира към всички форми на тялото.

Подобрени вътрешни панели на вратите
Вътрешните панели на вратите са напълно преработени. Управлението на електрическите странични огледала и импулсните прозорци в този момент се намира на един и същ панел, който включва осветление за нощно потребление. В допълнение, нишите за предпазване във вратите към този момент са задоволително огромни, за да поберат огромна бутилка вода.

Усъвършенствано систематизиране на отоплението
Новите вентилационни отвори в задната част на централната подпора осигуряват подобрен топлинен комфорт за пасажерите в задната част на автомобила.

Новото Renault KADJAR е още по-практично за ежедневна приложимост.

Обновена централна подпора
За по-голямо улеснение централната конзола се снабдява с два по-големи държача за чаши с регулируема функционалност, а в нишата пред лоста за скорост е добавено осветление.

Подобрена съгласуваност
Свързаната мултимедийна система R-LINK 2 на новото Renault KADJAR включва функционалност за съвместимост с Android Auto и Apple CarPlay. Шофьорите могат да употребяват обичаните си съвместими приложения от екрана на мултимедийната система за по-голяма безопасност и по-ергономична приложимост.

Множество от функционалности
Нишите за предпазване в предните порти са достатъчно огромни, с цел да поберат бутилка вода от 1,5 литра. Пътниците на задния ред седалки се възползват от два USB изхода за зареждане на телефони, таблети, игрови конзоли и други. За облекчение на пътниците е ситуирано осветяване на земята до входните порти, за по-улеснен достъп през нощта.

Модулно оформление
С потенциал от 527 литра новото Renault KADJAR има един от най-големите багажници в своя сегмент. Задният ред седалки се сгъва незабавно с "Easy Break " бутон, разположен от двете страни на багажното пространство. В същото време предната пасажерска седалка се сгъва, с цел да побере обекти с дължина над 2,5 метра.

Новото Renault KADJAR е оборудвано с двигатели от ново потомство. За да бъдат спазени необходимите стандарти, бензиновите и дизеловите мотори са оборудвани с най-новите технологии за надзор на емисиите. В същото време те се възползват от по-добро показване и по-нисък разход на гориво.

Модерен бензинов мотор TCe 140 GPF
Новото Renault KADJAR се предлага с бензинов двигател TCe 140, който за първи път е използван при Scenic и по-късно при Megane. Разработен от Алианса в съдействие с Daimler, този мотор дава отговор на най-високите стандарти за работа и пътно държание. 4-цилиндровият мотор работи добре при ниски обороти, с просторен въртящ миг. В новото Renault KADJAR този мотор е оборудван с филтър за твърди частици (GPF). Филтърът разрушава частиците в отработените газове, като ги улови в микропореста структура на пчелна пита, която се регенерира автоматизирано на редовни интервали от време. Двигателят се предлага в три версии: TCe 140 GPF с ръчна скоростна кутия, TCe 160 GPF с ръчна скоростна кутия и TCe 160 GPF с автоматична скоростна кутия.

Дизелови мотори: повече мощ, по-малко нездравословни излъчвания
Новото Renault KADJAR се отличава с модернизирани дизелови мотори със система за селективна каталитична редукция (SCR), считана за най-ефективният разтвор за филтриране на азотен оксид (NOx). Тази технология понижава равнищата на вредни излъчвания в мотора, без компромис в динамичността! В същото време двигателите на новото Renault KADJAR, наричани понастоящем "Blue dCi ", са по-мощни.
• Двигателят Blue dCi 115 усилва мощността си с 5 к.с. и въртящия миг с 10 Нм в сравнение с мотора от предишното поколение. Предлага се с ръчна скоростна кутия, а на по-късен стадий ще бъде достъпна и с автоматизирана скоростна кутия с двоен съединител.
• Двигателят Blue dCi 150 е новаторски избор при новото Renault KADJAR. Увеличаването на мощността с 20 к.с. в съпоставяне с предшественика й обезпечава отлично представяне. Куплиран е с ръчна скоростна кутия и ще бъде разполагаем при 4x4 версии.

Тествана и утвърдена надеждност
Устойчивостта на задвижването е от голямо значение за Renault. Новият бензинов двигател TCe 140 минава през над 40 000 часа тестове на изпитвателен стенд на двигателя. Това е еквивалентно на 14 години работа, 8 часа дневно!

Доказано добра 4WD трансмисия
Трансмисията 4WD на Renault KADJAR се възползва от опита на Nissan. Renault KADJAR осигурява стабилност както по хлъзгави пътища през зимата, по този начин и по мека настилка.

Достъп до три разнообразни режима
Трансмисията 4WD на Renault KADJAR предлага избор от три режима на работа:
• 2WD: трансмисията е обвързвана единствено с предните колела за понижаване разхода на гориво.
• Auto: вградената електроника автоматично разделя въртящия момент между предната и задната ос в зависимост от равнището на сцепление. До 50% от въртящия момент може да бъде трансфериран към задната ос.
• Lock: централният диференциал е заключен за непрекъснато прекачване на 50% от въртящия миг към задната ос. За използване при придвижване по груби и неравни повърхности, този режим работи със скорост до 40 км/ч.
Тези режими се избират посредством въртящ се контролер на централната конзола.

Истински офроуд качества
С луфт от 200 мм, Renault KADJAR може да се справи с всяко предизвикателство. Предният (17°) и задният (25 °) ъгъл на заход също са съобразени с условията.

Система Extended Grip за версии с предно предаване
Системата Extended Grip е разполагаем на версиите с предно предаване на новото Renault KADJAR. Оборудван с всесезонни гуми (Mud&Snow), Renault KADJAR употребява системата, за да усъвършенства сцеплението и придвижването през кални или пясъчни терени. Три режима могат да бъдат определени с помощта на въртящ се контролер на централната конзола.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР