Ремонтът на ул. Граф Игнатиев продължава въпреки изтеклите срокове. Софиянци

...
Ремонтът на ул. Граф Игнатиев продължава въпреки изтеклите срокове. Софиянци
Коментари Харесай

Колко милиона ще глътне ремонтът на „Графа”: Софиянци продължават да са гневни

Ремонтът на ул. „ Граф Игнатиев ” продължава макар изтеклите периоди. Софиянци не престават да са гневни, само че и да се забавляват с всички нередности и некачественото осъществяване. Учудвам се какви са тия експерти, проектанти, архитекти, способени органи и комисии, които са одобрили всичките недоразумения по улицата?

Може би за тези големи средства в милиони, които са вложени в плана и осъществяването, трябваше да има по-широко публично разискване с повече експерти и жители. Така доста по-рано биха се отстранили детайлите, които пречат и нервират хората в този момент на терен.

Едно от нещата са ограничителите по трамвайното трасе, дребни камъни с остри ръбове, които не се виждат от пешеходците и те се спъват в тях. В София има задоволително типове колчета по улиците, които са високи и биха свършили по-добра работа. А можеше да си останат тротоарите за по-голяма сигурност. Върхът на забележителния план се появи на площад „ Гарибалди ”, нещо като „ гроб ” на нелепостта с огромна надгробна черна каменна плоча с течаща вода, която би замръзнала през зимата. Реакцията на хората беше толкоз бурна, че кметицата на София съобщи, че ще се махне това произведение, само че единствено тъй като било огромно за дребния площад. Явно оторизираните чиновници нямат визия за остаряла София, кое хубаво да остане и да не се смесва с съвременна архитектура, както това се случи на площад „ Македония ” с големия стъклен мол, който изобщо не се връзва с близките здания, само че какво от това…

Старите софиянци с изключение на да се ядосват на тази комбинация от класика и мода в архитектурата в центъра на София, няма какво друго да създадат. С неспокойствие чакаме по какъв начин ще наподобява тази толкоз емблематична улица след безкрайния ремонт и какъв брой милиона ще глътне.
Инфо: retro.bg
Петрова, София

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР