Ремонтът на Прохода на републиката се удължава до 11 ноември.

...
Ремонтът на Прохода на републиката се удължава до 11 ноември.
Коментари Харесай

Ремонтът на Хаинбоаз се удължава до 11 ноември

Ремонтът на Прохода на републиката се удължава до 11 ноември. Заради дни с неприятно време и интензивни превалявания, строителите са изпълнили към 75 % от плануваните действия.

Проходът на Републиката се планираше да бъде отворен за придвижване на 31 октомври. Този период няма да бъде спазен и ремонтът се удължава, показаха от Пътната организация. Ремонтират са 22 километра от северната страна на старопланинския проход. Все още продължава обрушването на скатовете и подмяната на защитните мрежи, редом с това се работи и по асфалтовата настилка, предстоят разчистване на канавките, промяна на мантинели и полагане на нова хоризонтална маркировка. 

До 11 ноември трафикът за леките коли се отбива през прохода „ Шипка “, а камионите употребяват Рижкия и Котленския проход. Ремонтът на Хаинбоз се финансира с 2,1 милиона лв. от Пътната организация.

10 години проходът е без Акт 16 и се води строителен обект поради неприключени отчуждители процедури при построяването на новото му трасе във Великотърновска област, което в този момент се ремонтира.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР