Ремонтът на Кукленско шосе може да стартира до месец. Това

...
Ремонтът на Кукленско шосе може да стартира до месец. Това
Коментари Харесай

Рестартират ремонта на Кукленско шосе, археолози забавили Брезовско шосе с 200 дни

Ремонтът на Кукленско шосе може да започва до месец. Това стана ясно след изявленията на зам.-кмета по строителството Пламен Райчев и представителя на ВиК – Пловдив инж. Антон Гълъбов. Днес двамата бяха на ревизия на модернизацията на Пречиствателната станция, който план извършват взаимно.
Прочетете още

По различен план,  по който също има двустранно съглашение – реконструкцията на Кукленско шосе, нещата обаче не стоят добре. Вече втора година се чака ремонта на източното платно  да стартира,  а повода това да не се случи е липса на ВиК тръби и детайли, които би трябвало да се доставят от водното сдружение.

„ Ние сме подготвени с индексацията на плана и да стартираме незабавно строителството, само че без ВиК детайлите,  ще разкопаем булеварда без да има изясненост по кое време ще го получим ”, сподели Райчев. Говорителят на Водното  сдружение удостовери за казуса с тръбите, само че увери, че  до един месец те ще бъдат доставени на Община Пловдив.

До този миг ремонтът на Кукленско шосе се извърши в секторите, в които няма ВиК връзка, а без индексацията сумата по плана е близо 6  млн. лв..

В същото време към момента ремонта на Брезовско шосе, който също ще получи индексация, се бави поради археологията.

„ Единственото нещо, което  ни спъва са разкопките при започване на обекта. Имаме близо 200 дни забавяне поради тях, като сме уведомили и Управляващия орган. И все още дейностите от археолозите вървят постепенно, чакаме ги да приключат ”, сподели Райчев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР