Ремонтът на Кримския мост, който беше повреден при взрив миналата

...
Ремонтът на Кримския мост, който беше повреден при взрив миналата
Коментари Харесай

Ремонтът на Кримския мост ще бъде завършен до юли 2023 година

Ремонтът на Кримския мост, който беше развален при гърмеж предходната събота, се планува да завърши до юли 2023 година, съобщи Ройтерс, като се базира на документ, оповестен на уеб страницата на съветското държавно управление.

Мостът, свързващ Кримския полуостров и Южна Русия, пострада след детонация, за която Москва упрекна Киев. Украйна не е поела отговорност за гърмежа.

Преди дни пресцентърът на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) заяви, че уредник на взрива е шефът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов, а експлозивите са доставени от Одеса през България, Грузия и Армения.

Във връзка с детонацията са арестувани петима жители на Русия, трима жители на Украйна и Армения.

Взривното устройство е било прикрито в рула със строително полиетиленово фолио, натоварени на 22 палета с общо тегло 22 770 кг, и при започване на август е било изпратено от морското пристанище на Одеса в Русе по контракт сред " Транслогистик УА " ООД (Киев) и Baltex Capital S.A. (Русе), бе посочено в известие на ТААС.

Товарът е бил превозен от България до грузинското пристанище Поти, а по-късно до Армения.

В организацията на прехвърлянето на товара от България в Грузия, а по-късно в Армения са взели участие украинските жители Михаил Цюркало, Денис Ковач и Роман Соломко, грузинските жители Сандро Иносаридзе и брокер на име Леван, както и арменският жител Артур Терчанян, се споделя в известието на ФСС.

Товарът е бил трансфериран от България в пристанище Поти (Грузия), а по-късно в Армения.

В организацията на прехвърлянето на товара от България в Грузия, а по-късно в Армения са взели участие украинските жители Михаил Цюркало, Денис Ковач и Роман Соломко, грузинските жители Сандро Иносаридзе и брокер на име Леван, както и арменският жител Артур Терчанян, се споделя в известието на ФСС.

При по-нататъшното превозване на товара е била осъществена замяна на документи със промяна на данните за фирмите, посочени като спедитор и адресат. 

По разпореждане на министър-председателя на България беше осъществена инспекция от службите за сигурност. Тя се е наложила във връзка със спекулациите и опитите името на България да бъде забъркано с гърмежа, показаха от пресцентъра на държавното управление ни.

Безспорно е открито, че взривеният на Кримския мост камион в никакъв случай не е бил на територията на Република България, която беше посочена като насочна точка за неговия маршрут.

Според изказванията на съветски медии взривеният на 8 октомври 2022 година камион е превозвал полиетиленово фолио. Проверката на българските служби откри също, че стока със сходни характерности е въведена на територията на България въпреки това членка на Европейски Съюз в резервоар с съответно завършени документи под режим пренос. 

По време на престоя на въпросната стока в България, тя е била под митнически контрол и е напуснала страната в същия резервоар през пристанище Бургас на 17 септември 2022 година в посока към страна, друга от Русия.

От инспекцията става изрично ясно, че контейнерът, с който стоката е напуснала България, не е бил на взривения камион.

Цялата информация по случая е предоставена на прокуратурата.

Правителството на Република България няма да разреши по никакъв метод името на страната ни да бъде свързвано с каквато и да е съпричастност към терористична активност, безапелационни бяха още от Министерски съвет.

Експлозията на Кримския мост, с дължина близо 18 км, унищожи едното пътно платно на шосейния мост, краткотрайно спирайки пътния трафик. Взривът унищожи също няколко жп цистерни с гориво от влакова комбинация, пътуваща по посока на анексирания полуостров от Южна Русия.

Кримският мост - влиятелен план, който бе открит персонално от съветския президент Владимир Путин през 2018 година, стана жизненоважно логистично оборудване за снабдяването на съветските войски, участващи в съветската военна акция в Южна Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР