Ремонт на фасадата на Столична градска библиотека откъм площад Славейков

...
Ремонт на фасадата на Столична градска библиотека откъм площад Славейков
Коментари Харесай

На площад "Славейков пак тече ремонт, този път на Столичната библиотека

Ремонт на фасадата на Столична градска библиотека откъм площад " Славейков " стартира през днешния ден. Ще бъде сменена мазилката, която е обрушена на много места, както и водосточните тръби, пропуснали теч вътре в самата постройка, изясни ръководителят на обекта Светла Панайотова от фирмата-изпълнител " Инфра билд план " ЕООД. Топлоизолация няма да се слага, тъй като постройката е монумент на културата и условието на възложителя – Столична община, е да се резервира достоверният й образ.

Две от четирите статуи на фасадата към този момент са реставрирани от експерти от Музея за история на София. " Те са каменна пластика в градската среда и бяха в тежко положение, по тази причина е неотложно от време на време да се обновяват. В случая с тази работа се зае реставратор, специализирал в Италия ", посочи зам.-кметът по културата Тодор Чобанов.

 На площад

Той инспектира работата на фирмата-изпълнител, защото ремонтът на постройката на Столичната библиотека е почнал на 17 юни. Скелетата до момента бяха пред фасадите от страната на ул. " Хан Крум " и на ул. " Гладстон ". Срокът за изцяло довеждане докрай на ремонта е средата на септември, разгласи ръководителят на обекта Светла Панайотова. Цената му е 242 хиляди лв. с Данък добавена стойност.

Планиран е и вътрешен ремонт на постройката, който евентуално ще стартира идната пролет, съгласно Чобанов. На въпрос дали Столичната библиотека ще спре работа, той увери, че се търси решение за етапност на ремонтните действия. В същата постройка се обитават и Комисията за отбрана на потребителите, диагностично-консултативен център, спектакъл " Възраждане ".

" Ще се постараем да не бъдат премествани хората, които работят в постройката. Тя е много огромна и разрешава еластичен модел на ремонта ", даде обещание Чобанов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ремонтите в центъра на София (100)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР