Рекордьорът с велосипед по маршрута Ком-Емине Борислав Йорданов започва нова

...
Рекордьорът с велосипед по маршрута Ком-Емине Борислав Йорданов започва нова
Коментари Харесай

Що е то "велоносен поход" – или 600 км каране, носене и бутане на колело за една обща кауза

Рекордьорът с велосипед по маршрута Ком-Емине Борислав Йорданов стартира нова самодейност, наречена " Велоносен поход ". Той ще измине повече от 600 км в каране, носене и побутване на колело по билото на Стара планина с цел да разпространява планинското колоездене.

В началото на август той ще тръгне от връх Ком към Черноморието, съпровождан от представители на някои от най-големите колоездачни клубове в страната.

" Велоносецът " Борислав Йорданов е на 31 година и съставлява клуб " Велораптор ". През 2014 година той сложи връх за прекосяване на маршрута Ком-Емине с велосипед без поддържащ екип. Времето, за което измина 600-те км, без да е възнамерявал връх, е тъкмо 5 дни и 4 часа. Рекордът му и до през днешния ден остава неподобрен, макар многото опити от други колоездачи.

По време на " Велоносния поход " Борислав ще се опита да усъвършенства личното си достижение, само че този път със мощна идея и сериозен колоездачен антураж.

" Походът, който възнамерявам да направя, е наименуван " велоносен ", тъй като през немалка част от времето велосипедът се " вози " на колоездача, а не противоположното. Причината е, че има сектори невъзможни за колоездене и сложни даже за побутване ", споделя за новото си предизвикателство Йорданов.


© all6.bg

Борислав Йорданов ще опита да усъвършенства личния си връх.

" Целта ми е да слага нов стандарт за скоростно прекосяване по маршрута. Надявам се с този план маршрутът " Ком-Емине " да се разпространява и да бъде маркиран от начало до край и като колоездачен ", прибавя рекордьорът.

Основен уредник и основател на " велоносния поход " е основателят на клуб " Велораптор " Калин Русев. Според него " Велоносният поход " е доста повече от спортно предизвикателство.

" С тази самодейност от една страна желаеме маршрутът " Ком-Емине " да се разпространява и маркира за колоездене. От друга страна, желанието ни е и да покажем, че колоездачите в България могат да се сплотяват към общи дела като ги поддържат ", споделя Русев.

Всеки, който желае да поддържа " Велоносния поход ", можете да се свърже с уредниците от клуб " Велораптор " (https://www.facebook.com/veloraptor.xc).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР