Рекордни резултати показаха седмокласниците на тазгодишните изпити по български език

...
Рекордни резултати показаха седмокласниците на тазгодишните изпити по български език
Коментари Харесай

Захари Карабашлиев: Има ли нещо по-важно от образованието?

Рекордни резултати демонстрираха седмокласниците на тазгодишните изпити по български език и литература и математика. Децата се показаха чудесно, с най-хубав междинен триумф за последните три години. Оказа се, че има и трима цялостни отличници, един от които е възпитаникът на Софийската математическа гимназия Лъчезар Вълев.

„. По математика - изучавам в такова учебно заведение, тъй че сигурно бях сносно квалифициран. По български обаче не чаках да се оправя толкоз добре “, сподели седмокласникът.
 Българче е най-хубавият математик измежду децата в света Българче е най-хубавият математик измежду децата в света
Лъчезар Томов от Бургас е най-младият златен медалист по математика в света. Днес той е към този момент във втори клас - 3 години след огромния усп...

той се срещна с създателя на описа " Череши ", който беше текстът за преразказ на Националното външно оценяване тази година, Захари Карабашлиев.

„ Още когато ни пуснаха текста за слушане, ми се стори много сложен, имаше комплицирани описания и беше дълъг, трябваше да се запомнят доста неща, само че пък си направих проект и съумях да преразкажа почти всичко “, спомня си Лъчезар. Авторът е бил сюрпризиран от реакцията на някои родители, съгласно които разказът е бил прекомерно тежък за седмокласниците.

Продължаваме да подценяваме своите лични деца и образованието като цяло. Трябва да имаме повече доверие в тези младежи, с цел да могат те да порастват. Във всяко нещо, което правиш обаче, е значимо да имаш добър преподавател, тъй че - нашата битка в този момент е да подобрим равнището на учителите, с цел да може децата да се оправят по-добре, само че не и по-лесно, сподели Карабашлиев.

 Дренчев: Българските деца се показаха ослепително на шампионат по математика, ние по кое време ще им създадем условия за реализация? Дренчев: Българските деца се показаха ослепително на шампионат по математика, ние по кое време ще им създадем условия за реализация?
Българските деца се показват ослепително и на 9-тия шампионат за Европейската математическа купа. Във възрастова група 8-10 клас с максимал...

Впечатлен от срещата си с ученика, Карабашлиев и регистрира още един път значимостта на образованието.

Ето какво написа той:

" Много блага среща тази заран в bTV с един същински първенец Лъчезар. Разговаряхме за описа ми " Череши ", който се падна на изпита на седмокласниците тази година, за децата, които продължаваме да подценяваме, за " какво е желал да каже създателя ", за чужбина и България.

Образованието... Има ли нещо по-важно от това? Има ли по-добър интернационален паспорт от него? По-добра инвестиция в страната? Браво на родителите на Лъчезар и учителите му от Софийска математическа гимназия. Напред! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР