Остава ден до държавните зрелостни изпити след 12 клас. Утре

...
Остава ден до държавните зрелостни изпити след 12 клас. Утре
Коментари Харесай

Ден до матурата по БЕЛ: Важна информация за зрелостниците

Остава ден до държавните зрелостни изпити след 12 клас. Утре е наложителният държавен зрелостен изпит по български език и литература, на който ще се явят над 50 хиляди младежи в над 750 учебни заведения.

В понеделник, 19 май зрелостниците би трябвало да се явят и на втората наложителна матура

Организацията в учебните заведения е доста стройна, от зрелостниците се изисква само да дойдат в точния момент, разяснява пред Българска национална телевизия Асен Александров - шеф на 51-во приблизително учебно заведение в София.

" Най-късно би трябвало да са в 8 без 10, 8 без 5 в учебното заведение, защото би трябвало да влязат в сгадата до 8.20 часа. В 8.30 часа излизат паролите за първата част от изпита и след това няма да можем да пускаме възпитаници. Бих ги посъветвал да отидат в учебните заведения и по-рано, даже в 7.30 ", изясни Александров.

Зрелостниците би трябвало да си носят персоналната карта и служебната записка за допускане на изпит - могат да я покажат и в книжен, и в електронен вид.

Матурата по български език и литература е от три елементи. В първата има 23 въпроса със затворен и отворен отговор и трае 60 минути. Втората част е от 17 въпроса, още веднъж за 60 минути. Третата част е 120 минути - тогава зрелостниците би трябвало да напишат интерпретативно съчинение или есе. На изпитите се написа с черна писалка.

След като стартира третата част, зрелостниците нямат право да излизат през първите 60 минути, даже и да не напишат нищо, предизвести Асен Александров. По думите му няма основни разлики в изпита по български от предишните години.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР