Рекорден брой издатели от цялата страна представят рекорден брой книги

...
Рекорден брой издатели от цялата страна представят рекорден брой книги
Коментари Харесай

Грамотността е основна тема на Пролетния базар на книгата в София



Рекорден брой издатели от цялата страна показват рекорден брой книги от всички жанрове в 15-ото издание на Пролетния базар на книгата в София .

То ще се организира от 30 май до 5 юни , а главната му тематика е " Грамотността " , оповестиха уредниците от Асоциация " Българска книга ".

Официалното разкриване на ревюто ще бъде в парка пред Националния замък на културата (НДК) в 11:00 ч. на 30 май (понеделник).

До края на седмицата посетителите ще могат да открият редки и за първи път издадени у нас произведения сред над 15 000 заглавия на повече от 130 издателства, ситуирани в над на повече от 1500 кв. м изложбена повърхност.

 Предвидена е богата съпътстваща - министър председатели на нови книги, срещи с създатели, преводачи и издатели, полемики, презентации, игри за децата, проби по просветеност, литературни четения и други, заяви пред Радио София Десислава Алексиева ръководител на Асоциация " Българска книга " .

В рамките на Пролетния базар на книгата ще се организира и 5-ия Софийски интернационален книжовен фестивал за деца и младежи .

 Той ще им предложи независимо обособена сцена с стратегия, целяща повишение интереса към четенето, литературата и функционалната просветеност. Предстоят доста срещи с задгранични и български създатели, креативен работилници – за лирика в рима, приказки и доста други събития, провокативно ориентирани към детското любознание.

Всеки ден известни създатели и любимци на децата ще им четат забавни творби и фрагменти. Ще има лаборатория по краснопис, художници ще демонстрират по какъв начин се вършат илюстрации към книги.

Денят на детето - 1 юни, ще бъде специфичният акцент тази седмица и ще се трансформира в същински празник за малчуганите от всички възрасти, които ще могат да се потопят в приказния и богато илюстриран книжовен свят на най-новите детски книжки, твърдят още уредниците.

Работно време на ревюто:

31 май – 4 юни (понеделник – събота) – от 10:00 до 20:00 часа
5 юни (неделя) – от 10:00 до 19:00 часа.

За повече детайлности чуйте диалога на Христина Иванова с Десислава Алексиева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР