Режисьорският дебют на младият творец Веселин Диманов, филмът Моралът е

...
Режисьорският дебют на младият творец Веселин Диманов, филмът Моралът е
Коментари Харесай

Правят документален филм за Милен Цветков

Режисьорският дебют на младият създател Веселин Диманов, филмът „ Моралът е положителното “, отдаден на починалия правист Кристиан Таков, се трансформира в самобитен феномен на документалната сцена у нас. Той бе излъчен пред хиляди фенове у нас и в чужбина след премиерата си през 2022 година, а през декември стана и най-наградената продукция на премиите “Златен ритон ”.

Филмът за Таков е наличен и на стрийминг платформата HBO Max. Съвсем неотдавна обаче разбрахме, че Веселин Диманов е почнал работа по нов документален филм за човек-институция в своя отрасъл - непрежалимия ни сътрудник Милен Цветков  Милен Цветков Милен Цветков е роден на 30 юли 1966 година в София. На 19 април 2020 година е погубен при злополука. Завършва, който бе погубен в злополука в София през 2020 година

В ефира на Дарик Веселин Диманов изясни, че филмът за Милен Цветков  Милен Цветков Милен Цветков е роден на 30 юли 1966 година в София. На 19 април 2020 година е погубен при злополука. Завършва е подсилен от неговите наследници - Калина и Боян Цветкови, които харесали концепцията. 

“За пръв път ще разгърнем живота на Милен в подобен мащаб, в какъвто не е представян - на фона на историческите събития, трансформирали публицистиката през годините на прехода - по кое време се е появила цензурата, да вземем за пример. Ще се опитаме да сме оптимално откровени - да покажем всичко ”, съобщи режисьорът. 

Той разкри, че към този момент няколко месеца работи върху концепцията, финансирана от “Америка за България ”. Все още не може да каже обаче по кое време тъкмо ще е подготвен филмът. Очаква се феновете да видят възобновен документален филм на Цветков за Югославия. 

Режисьорът подчертава върху смисъла на свободата на словото у нас: “Живеем в страна, в която ако посмееш да си друг, може да ти се случи всичко ”.

На въпрос за какво “Моралът е положителното ” е бил свален от програмата на Българска национална телевизия, Диманов отвърна: “Аз също останах сюрпризиран за свалянето на кино лентата от Българска национална телевизия - постарахме се да няма спорове, за мен към момента остава въпросът за какво се опасяват от този филм, за какво е тази непрекъсната цензура. Неразрешим е въпросът ”. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР