Режисьорите често карат актьорите да плачат, за да добавят драматизъм

...
Режисьорите често карат актьорите да плачат, за да добавят драматизъм
Коментари Харесай

Изкуствени сълзи: как актьорите „плачат“ на снимачната площадка

Режисьорите постоянно карат актьорите да плачат, с цел да прибавят драматизъм към сцената. Но по какъв начин можеш да накараш сълзите да потекат по лицето ти, когато въобще не се чувстваш печален?  

При всеки поминък, в това число актьорството, има съществени умения, които би трябвало да има практикуващият. Например, индикатор за професионализма на артиста е способността му да продължи да играе, даже когато сътрудникът направи нещо смешно или нещо ненадейно се случи на сцената или снимачната площадка.  

Заснемането на любовни подиуми също изисква доста работа и умения от страна на актьорите. Докато те се пробват да покажат надеждно възприятията си към снимачния сътрудник, десетки членове на екипа ги гледат.  

 звезди iStock

Друго потребно умеене за всеки артист е това да заплаче, когато режисьорът изиска. В края на краищата, сълзите на героите са доста постоянно срещано средство за усилване на въздействието върху феновете. Да кажем, че воин изпитва мощна физическа или прочувствена болежка, тъга, обезсърчение, деликатност или даже невероятна приятност. Във всички тези подиуми актьорът обикновено е помолен да " плаче ".  

Разбира се, има и специфични помощни средства - да вземем за пример капки за очи, които изкуствено създават сълзи. И въпреки всичко измежду професионалните има мнение, че това е непочтен способ, който се употребява единствено от дилетанти. Какво тогава да извършите, в случай че незабавно би трябвало да заплачете?  

Има някои артисти, които могат да провокират същински ридания посредством чистата мощ на волята. Разбира се, това изисква специфични уроци, само че откакто придобият такова умеене, няма да имат проблеми с предизвикването на сълзи „ при поискване “.  

 звезди Getty

Ярък образец за това е актрисата Брайс Далас Хауърд в ролята на подвластното от публичното мнение момиче Лейси Паунд в сериала „ Черно огледало “. По време на телевизионно изявление при Конан О'Брайън той я моли да заплаче. Актрисата дава отговор, че просто има потребност да стартират да приказват за каквото и да било.  

Тогава Конан стартира да приказва за измислено пътешестване до локалния магазин за строителни материали, а очите на Брайс последователно се пълнят със сълзи. След по-малко от две минути тя към този момент плаче, като че ли водещият приказва не за принадлежности, а за жестока покруса.  

„ Това е нещо, което може да се научи “ , споделя тя, преди да показа детайлности за личния си способ. Оказва се, че Брайс е упражнявала да се прозява незабележимо, което провокира сълзенето. Актрисата също по този начин добави, че значим миг в тази техника е да пиете вода. Когато на тялото не му липсва влага, по-лесно се провокира поток от сълзи. 

 звезди Getty

Великата американска актриса Шърли Темпъл става известна като дете, само че тя постоянно е била непостижим експерт. В изявление за Асошиейтед прес през 1999 година тя разкри метода, по който е плакала пред камерата като дете: „ Трябваше ми майка ми. Нямаше потребност да мисля за нищо тъжно, просто превръщах съзнанието си в празен бял лист. След минута можех да заплача ” 

Казват, че Холивуд е просто свят от илюзии, направени от огледала и димни пердета. Това обаче не може да се направи без триковете на магьосници. Една актриса почтено признава, че сълзите й на екрана не се дължат на личните й актьорски качества, а са резултат от потреблението на очна линия. Ана Фарис, която стана известна с ролята си на Синди Кембъл в поредицата " Страшен филм " , сподели пред телевизионния водещ Джеймс Кордън, че не е човек, който може елементарно да плаче в действителния живот и за нея е двойно по-трудно да го направи пред очите на камерата: „ Всъщност е малко необичайно. Майка ми ме е възпитала по този начин. Ако в миналото започнех да рева, тя ме подлагаше на критика ” 

 звезди Getty

За разлика от самите артисти, които от време на време прибягват до смешни способи да заплачат за избрана сцена, някои холивудски режисьори са последователи на други, сурови способи. В историята на киното има доста образци, когато режисьори са употребявали груби и напълно безчовечен подходи, с цел да провокират прочувствена реакция. Например Алфред Хичкок съзнателно сплашва Типи Хедрен на снимачната площадка на „ Птиците “, с цел да снима същинския й смут.  

С такива способи е прочут и Стенли Кубрик, който докарва Шели Дювал до точка, в която косата й стартира да пада от стрес, до момента в който работи по кино лентата „ Сиянието “. Той се отнася с нея извънредно жестоко, което довежда до обстоятелството, че прочувственото положение на актрисата на практика съответства със положението на нейната героиня.  

 звезди Getty

Известният Франсис Форд Копола, основател на поредицата от филми „ Кръстникът “, също не се интересува доста от следствията от методите си на работа и психологическия комфорт на актьорите . По време на фотосите на,,Дракула ” той се отнася толкоз жестоко с Уинона Райдър, че тя стартира да плаче. Точно тези същински сълзи са нужни на режисьора за мощната сцена.   

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР