Режисьорът на Уестсайдска история Стивън Спилбърг разгръща режисьорската си мощ

...
Режисьорът на Уестсайдска история Стивън Спилбърг разгръща режисьорската си мощ
Коментари Харесай

Стивън Спилбърг е първият номиниран за Оскар за най-добър режисьор през 6 различни десетилетия


Режисьорът на Уестсайдска история Стивън Спилбърг разпростира режисьорската си мощност като първия човек в историята на Оскарите, получил номинации за най-хубав режисьор в шест разнообразни десетилетия, написа ew.com.

Легендарният режисьор получи осмата си номинация във вторник сутринта в границите на номинациите за, където неговата музикална акомодация на Уестсайдска история получи и награди за най-хубав филм, най-хубава актриса в поддържаща роля, най-хубава кинематография, най-хубав тон, най-хубави костюми и най-хубав дизайн на продукцията.

След първата си номинация за най-хубав режисьор за Близки срещи от третия тип през 1978 година 75-годишният режисьор е получил самостоятелно самопризнание в най-малко един от режисьорските ранглисти на Академията за работата си по "Похитителите на изчезналия кивот " (1981), "Извънземното " (1982), "Списъкът на Шиндлер " (1993), "Спасяването на редови войник Райън " (1998), "Мюнхен " (2005) и "Линкълн " (2012), като е спечелил премията за "Списъкът на Шиндлер " и "Спасяването на редови войник Райън " надлежно на церемониите през 1994 и 1999 година

Преди номинацията си за "Уестсайдска история " Спилбърг е имал 17 номинации в кариерата си, в това число двете гореспоменати победи и успеха за най-хубав филм като продуцент на "Списъкът на Шиндлер ". През 1987 година получава и премията в памет на Ървинг Г. Талбърг на церемонията по връчването на Оскарите.

С номинацията си за 2022 година Спилбърг изравнява върха си с другия холивудски тежкоатлет Мартин Скорсезе, който също е бил номиниран за най-хубав режисьор през пет десетилетия.

Делян Сталев

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР