Режим на топлата вода, повече хоумофис, апели за намаляване на

...
Режим на топлата вода, повече хоумофис, апели за намаляване на
Коментари Харесай

В Германия се готвят за спиране на руския газ


Режим на топлата вода, повече хоумофис, апели за понижаване на потреблението: в Германия се готвят за фрапантни ограничения, в случай че съветският газ спре на 11 юли.

В Германия се притесняват от. Експерти молят към популацията да пести енергия. Въпросът е дали идната постоянна годишна профилактика на газопровода " Северен поток 1 " няма да прерасне  " в трайна политическа профилактика ", съобщи Клаус Мюлер, президент на Федералната мрежова организация.
Редакцията предлага
Ако потокът на газ от Русия " продължи да понижава, ще би трябвало ", съобщи той в изявление за немски медии. 12-те седмици преди началото на идващия отоплителен сезон би трябвало да се употребяват за подготовка, счита той. Мюлер прикани всички притежатели на недвижими парцели бързо да ревизират редовността на своите отоплителни съоръжения. Профилактиката на инсталациите може да снижи количеството на потребявания газ с 10 до 15 %, съобщи той.

Мюлер посъветва фамилиите да помислят дали не могат да понижат температурата в някои от пространствата през идващия сезон. В същото време предизвести да не се слагат неверни акценти при пестенето на сила. " Нямаме недостиг на бензин и нефт - те са налични в задоволителни количества. Трябва да се фокусираме върху обстановката с газа ", добави Мюлер.

Доставките на съветски газ може да спрат на 11 юли?

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек към този момент изрази опасения, че е допустимо Русия да спре всички доставки на газ за Германия по газопровода " Северен поток 1 ". От 11 юли нататък има риск от цялостна обсада на " Северен поток 1 ", съобщи Хабек. Затова снабдяването през идната зима може да се окаже в действителност проблематично. Количествата газ, нужни за летните месеци, са обезпечени, акцентира той.

На 11 юли стартира годишната профилактика на газопровода, която по предписание трае 10 дни. През този интервал по тръбите не тече никакъв газ към Германия. Голямото безпокойство е, че след профилактиката Русия " ще не помни "  да отвори кранчето още веднъж.

В случай на прекъсване на съветските доставки семействата, както и лечебните заведения и старческите домове, ще бъдат предпазени. Властите са решени да създадат всичко належащо, тъй че снабдяването с газ на частните семейства да не бъде спирано. Засега от Федералната мрежова организация споделят, че " не е вероятен сюжет, при който въобще да не тече никакъв газ към Германия ".

Кой ще продължи да бъде снабдяван, даже в случай че спре газът?

Ако се наложи отделянето на индустриални предприятия от газопреносната система в Германия, " ще се регистрират фактори като вредата за стопанската система, обществените последствия и техническите условия на газовата мрежа ", разяснява Мюлер. С преимущество ще се употребяват сериозните сфери на стопанската система като да вземем за пример хранително-вкусовата промишленост и фармацевтичната индустрия. В същото време ограничавания ще има за всички, чието действие не е от първа нужда за популацията - да вземем за пример плувните басейни и производителите на шоколадови произведения.

" Хенкел " е първата компания, която разгласи ограничения, с цел да пести газ. От концерна обявиха, че стартират да вкарват още веднъж засилено хоумофис. " Така можем да понижим съществено температурата в офисите, а нашите служители да се отопляват обикновено у дома ", съобщи изпълнителният шеф на " Хенкел " Карстен Кнобел пред " Райнише пост ". 

Режим на топлата вода?

Министърът на стопанска система Роберт Хабек още преди месеци прикани хората да пестят сила на всички места, където е допустимо. Експерти молят да вземем за пример да се понижава температурата на водата за къпане, да се конфигурират кранчета на чешмите, които понижават количеството на протичащата вода, електроуредите да се изключват изцяло. Най-голям капацитет за икономии обаче има в отоплението - защото там отива към 70% от цялата сила, употребена от семействата.

На някои места очевидно обмислят и надалеч по-драстични ограничения. Сенаторът по околната среда на Хамбург Йенс Керстан не изключва опцията при положение на потребност да бъде въведен режим на топлата вода за семействата в града и тя да се пуска единствено в избрани часове на денонощието.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР